Nyheter


Nate Diaz har ett krav om matchen – Jake Paul går med på 10 ronder

Publicerat 14 juni, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezDen femte augusti kommer YouTubestjärnan och kändisboxaren Jake Paul att möta MMA-legendaren Nate Diaz i en boxningsmatch, och tvingas böja sig för vad den kontroversiella forne UFC-fightern begär.

Tidigare så har matchen varit bokad i åtta ronder – vilket är maxantalet ronder som unge Paul gått under sin karriär hittills. 

Nu har Diaz krävt att matchen ska gå under tio ronder istället och Paul har gått med på kraven. 

– Nate Diaz vill ha tio ronder, skrev Paul på Twitter. Jag antar att han har bra kondition. OK Nathan, 10 ronder blir det. 

Nate Diaz wants 10 rounds. I guess he has good cardio. Ok Nathan, 10 rounds it is.

— Jake Paul (@jakepaul) June 13, 2023

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Kommer från karriärens första förlust 

Sedan han gjort sin boxningsdebut i januari 2020 så har Paul knappt testats då han främst mött folk som antagligen inte är kampsportare (som basketspelaren Nate Robinson) eller MMA-fighters som inte är strikers (som brottaren Ben Askren).

Paul fick ett tufft test mot den 48 år gamla forne UFC-mästaren Anderson Silva i oktober förra året, men lyckades trots det kamma hem en seger på domslut.  

I sitt senaste framträdande mötte Paul sin första renodlade boxare: Tommy Fury – halvbror till boxningsvärldsmästaren Tyson Fury. Efter åtta något ronder som var något bisarra och som innehöll flera poängavdrag segrade Fury via delat domslut. 

Diaz är känd för sin fantastiska kondition och har gått tiden ut flera gånger, även fem feminutersronder. 

På förhand så verkar det onekligen som att tio ronder skulle gynna Diaz, men som 38-åring finns det andra aspekter som talar för Paul. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur mycket påverkar 10 ronder utgången mellan Nate Diaz och Jake Paul?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Nate Diaz har ett krav om matchen – Jake Paul går med på det dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela