Nyheter


Svenske boxaren Robin Safar i HÅRD sparring med UFC:s Sean Strickland!

Publicerat 3 april, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezAtt utbyta slag under sparringronder kan vara extremt givande såvida man inte går över gränsen. Det verkar som att den gränsen endast precis upprätthölls när den obesegrade svenske boxaren Robin Safar delade ringen med den kontroversiella UFC-mellanviktaren Sean Strickland!

I en video som Strickland laddade upp på sociala medier syns slutet av en rond sparring där både han och Safar träffar med tunga slag. 

For the none ig users pic.twitter.com/GqOmRDObYI

— Sean Strickland (@SStricklandMMA) March 31, 2023

– Jag fick min dagliga dos av hjärnskador, jag fucking hatar boxning, utbrister Sean Strickland komiskt efter sparringen med Robin Safar. Nej, den här killen är nästa stora grej [i boxning], han är ett djur. Jag säger alltid till folket på mitt gym att jag ska boxas, för ingen av er hade klarat sig i tolv ronder med den här jävla killen. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Bröt tuff förlustsvit – på kort notis

Safar är numera baserad i Las Vegas men föddes i Stockholm och har ett imponerande matchfacit på 15-0 med elva knockouter. 

Strickland har, bortsett från sin fighting, skapat ett namn för sig själv på grund av kontroversiella uttalanden och bisarra historier från fängelset. Han hamnade även i rubriker efter att ha uttryckt önskan om att döda någon i UFC-buren och hamnade även i blåsväder efter uttalande som tolkades som homofobiska – något han avfärdade efteråt.

Trots det är han dock väldigt omtyckt av många för sitt öppna och ärliga sätt att tala och föra sig.

Strickland avslutade förra året med två raka förluster – en via brutal knockout mot Alex Pereira samt en via domslut mot Jared Cannonier.

Endast ett par veckor senare hoppade Strickland in på kort varsel mot det franske fenomenet Nassourdine Imavov. Strickland satte en intensiv press på fransmannen och släppte aldrig på gasen för att kamma hem ett solklart enhälligt domslut efter full tid. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Kommer sparringen med Robin Safar ge Sean Strickland utdelning i UFC-buren? 

ANNONS

Inlägget Obesegrade svenske boxaren i HÅRD sparring med galna UFC-fightern! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela