Shavkat Rakhmonov kommer att drabba samman med Kelvin Gastelum i en delad huvudmatch inom weltervikt den 16 september i T-Mobile Arena i Las Vegas, Nevada.

Kelvin Gastelum ställs mot Shavkat Rakhmonov

UFC-bossen Dana White meddelade den nya matchningen som kommer att äga rum samma gala som titelmatchen i flugvikt mellan Valentina Shevchenko och Alexa Grasso.

Matchen mellan Rakhmonov och Gastelum blir av efter att båda fighters bett om den och UFC valt att blidka welterviktarna.

Obesegrad med ett perfekt record på 17-0 och med otroliga 100 procent via avslut så har kazakstanske Rakhmonov stigit stadigt i UFC-rankingen sedan han debuterade i organisationen. Han tog i sina senaste matcher sina största segrar genom att submitta både Geoff Neal i mars och Neil Magny  förra sommaren.

Åter i weltervikt för första gången sedan 2016

Nu siktar han på att lägga till Gastelum till sin resumé i och med att den tidigare interim-titelutmanaren i mellanvikt nu återvänder till weltervikt för första gången sedan 2016.

Gastelum sågs en gång i tiden som en kommande utmanare i viktklassen men han kämpade med att klara vikten vid flera tillfällen vilket ledde till att han till slut fick flytta upp till mellanvikt. Det var där han kom att ta sina största segrar mot herrar som Michael Bisping, Ronaldo ’Jacare’ Souza och senast en Fight of the Night-värdig insats mot Chris Curtis i april.

Han har just nu 1-2 i sina tre senaste matcher efter att tidigare besegrats av Jared Cannonier och Robert Whittaker via enhälligt domslut under 2021. Han är just nu rankad 12 i mellanvikt trots att han lämnat viktklassen.

Han kliver nu in i welterviktens absoluta topp mot den minst sagt farlige Rakhmonov som redan är rankad 6:a i weltervikt efter att tagit hem 5 UFC-segrar sedan debuten i oktagonen år 2020 mot Alex Oliveira.

The post Obesegrade toppfightern möter Kelvin Gastelum appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela