Nyheter


Oleksandr Usyk besegrar Anthony Joshua i returmatchen – kontrovers om domslutet

Publicerat 21 augusti, 2022

By Sebastian Vendel-MartinezTungviktsboxarna Oleksandr Usyk och Anthony Joshua möttes för andra gången i en efterlängtad returmatch i natt om tungviktstiteln. I det första mötet segrade Usyk via domslut i en dominant match som ansågs vara något av en skräll. Nu gjorde de upp för andra gången, i Jeddah, Sudiarabien. 

Ukrainaren Usyk inledde bättre i en något ljum första rond. Joshua tog dock in en ledning i de två följande ronderna. Därefter var det mestadels Usyk som träffade med de bättre slagen, särskilt mot huvudet, medan Joshua fann framgång mot kroppen. Det var dock ukrainaren som var den rappare fightern. 

Precis som i det första mötet gick matchen till poängdomarna men trots Usyks tillsyns tydliga dominans i matchen blev det ett delat domslut. Usyk segrade i slutändan, men inte enligt en poängdomare. 

Matchen slutade i Usyks favör med siffrorna (115-113, 113-115, 116-112), trots att många fans och åskådare ansåg att ukrainaren vunnit tydligt. 

Läs mer

Dustin Poirier vill fightas – Här är fem potentiella motståndareHåkon Foss öppnar upp om den galna karriären: ”Kill or be killed!”Kritikstorm mot svensk MMA-sajt – läsare rasar mot artikel fylld av homofobiWolf Fight Promotion debuterar i ny svensk stad med femte galan!

Inlägget Oleksandr Usyk besegrar Anthony Joshua i returmatchen – kontrovers om domslutet dök först upp på Välkommen till Maximum Sports.

Dela