Oleksandr Usyk. Foto via Instagram

Oleksandr Usyk besegrade Tyson Fury i nattens fajt där samtliga fyra tungviktsbälten stod på spel. Usyk är nu obestridd mästare.

Den ukrainske boxaren Oleksandr Usyk gav allt i nattens historiska tungviktsmatch mot Tyson Fury. I den nionde ronden var ukrainaren nära att knocka sin motståndare med en serie hårda slag, men Fury överlevde mirakulöst.

Efter 12 hårda ronder gav två domare Usyk vinsten med siffrorna 115–112 och 114–113, medan en hade Fury som vinnare med 114– 113.

Usyk 𝐃𝐑𝐎𝐏𝐏𝐄𝐃 Fury on his way to glory #FuryUsyk | #RingOfFire | #RiyadhSeason | @Turki_alalshikh | @usykaa pic.twitter.com/V0X50yCKv3

— DAZN Boxing (@DAZNBoxing) May 18, 2024

KRÖNIKA: Varför beefar svenska MMA-galor mer än fighters som faktiskt slåss?

Oleksandr Usyk: ”En stor möjlighet för mig”

– Det här är en stor möjlighet för mig, för min familj och för mitt land, sade den 37-årige boxaren efter segern.

Fury tyckte att han själv gjorde nog för att vinna matchen och vill ha en returmatch senare i år.

– Ni vet, det är krig i hans land och människor håller på ett land där det är krig. Men det finns ingen tvekan om att jag vann matchen, tycker jag och jag kommer tillbaka. Jag har en klausul om returmatch, sade Fury efter matchen.

På samma gala vann Stockholmboxaren Robin Safar över den forne världsmästaren Sergey Kovalev via enhälligt domslut.

Läs mer: JAAA!!! Svenske Samuel Bark vinner världstiteln mot tidigare UFC-fighter!

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

The post Oleksandr Usyk besegrar Tyson Fury i galen titelmatch appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela