I februari 2023 skulle livet vändas upp-och-ned för svenska fightern Oliver Axelsson. Han befann sig i Phuket, Thailand och var på väg till flygplatsen för att plocka upp sina vänner. På vägen dit stannade han vid en affär för att köpa vatten. Några ögonblick senare låg han på marken medan hans tarmar höll på att lämna kroppen.

– När jag var på väg tillbaka till bilen kände jag hur någon sprang upp bakom mig. Jag hann knappt vända mig om innan jag kände hur det högg till. Kniven gick djupt och skar av en muskel och en ven. Jag föll i backen och rätt ut på vägen, medan han som högg mig bara stod och skrattade! De fick bort honom och släpade upp mig på trottoaren. Mina tarmar åkte ut ur kroppen så jag blev tvungen att hålla tryck på såret. Jag fick en inre blödning och tappade över 2 liter blod.

Personen som knivhuggit Axelsson visade sig vara en mentalt sjuk ung man som kort därefter greps av polisen. Medan han åkte in på mentalsjukhus så har Axelsson istället kämpat hårt för att göra en comeback, inte bara inom sporten men också i livet.

– Det har varit tufft, berättar Axelsson för Maximum Sports. Att inte kunna träna och göra det jag älskar har varit jobbigt för min mentala hälsa. Kortfattat, jag måste träna för att må bra och hålla mig på rätt bana i livet. Jag gör det jag kan och har sakta börjat komma igång med ett par boxningsmatcher.

MISSA INTE:
UFC-veteranen Madsen startar ny MMA-organisation i Danmark

Oliver Axelsson: Glad att jag ens lever

Innan vansinnesdådet hade Jönköpingsbon gått från klarhet till klarhet inom kampsport. Han hade rönt framgångar inom BJJ, K1, thaiboxning och därefter satt siktet på MMA. I maj 2022 gjorde han sin proffsdebut inom MMA och vann två matcher under samma månad. Redan i juni hade han ett matchfacit på 3-0, alla via avslut.

Knivattacken skulle sätta stopp för allting, men inte alls i det omfång som läkarna hade trott. När Axelsson låg inlagd så fick han höra att han inte skulle kunna gå, än mindre fightas. Han kom dock återigen att trotsa oddsen och fyra veckor efter att han kommit ut från sjukhuset var han redan tillbaka i gymmet.

– Idag kan jag träna 2 gånger om dagen och det är viktigt för mig. Jag måste fortfarande anpassa min träning då jag får ont ibland. Jag försöker ligga i. Målet är att komma tillbaka till buren så snabbt som möjligt, men i dagsläget kan jag inte träna någon form av brottning eller grappling på grund av min skada. Jag gör min rehab och blir starkare, sakta men säkert.

Sakta men säkert försvinner även Axelssons begränsningar. Tidigare var han tvungen att ägna sig åt boxning då han inte kunde sparkas, men nu har han kunnat återgå till muay thai. Nu gör han sig redo för att den 26 juni gå en thaiboxningsmatch i Petchyindee Promotion, en av Thailands främsta organisationer. Efter matchen väntar en resa tillbaka till Sverige för att träffa läkare.

– Jag är glad att jag ens lever och jag uppskattar nu de små sakerna i livet. Det som har hänt har hänt. Livet går vidare för mig som tur är. Jag var på fel plats vid fel tillfälle. Det är inget jag kan styra över.

The post Oliver Axelsson kämpar vidare efter galna knivattacken: ”Glad att jag lever” appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela