Nyheter


Oscar ”Golden Boy” Ahlin går första matchen för året – ”Mer och mer faller på plats”

Publicerat april 4, 2023

By Philip Dersén

Knockoutspecialisten Oscar Ahlin är obesegrad sedan 2016. Nu är ”Golden Boy” klar för sin första match under 2023. Mot VM-veteranen Vicente Martin Rodriguez i Spanien den 15:onde april. Kom tillbaka efter skada 

Efter en lång och trogen tjänst som proffs, vann Oscar Ahlin ett IBO-bälte under 2021 mot Alpay Yaman. Därefter tvingades han vara borta en längre tid från ringen på grund av en efterhängsen axelskada och hann därför aldrig försvara sitt bälte. Efter en lyckad rehab återvände Ahlin till boxningsringen två gånger om i höstas, när han stod för två nya segrar via avslut. Nu är det officiellt att stockholmarens första match 2023 kommer att gå av stapeln nere i Spanien. 

När vi på Maximum Sports kontaktade Oscar Ahlin var han snabb med att beskriva den pågående uppladdningen. 

– Träningen har gått bra. Det har varit mycket finslipande med Isam Khalil och mer och mer faller på plats. 

Möter rutinerad VM-boxare

Hans motståndare är den rutinerade 38-åringen Vicente Martin Rodriguez från Argentina. Rodriguez har gått hela 54 matcher som proffs och det skiljer en hel del i rutin mellan de båda. 

– Jag vet att han gick sin proffsdebut samma år som jag gjorde min första amatörmatch, nämligen 2005. Men då är han ändå bara 4 år äldre än mig. Så det finns en hel del rutin.  

Rodriguez har tidigare framförallt boxats i betydligt lägre viktklasser än i den lätta tungvikten som den här matchen kommer gå i. 2007 blev argentinaren organisationen WBO:s latinska mästare, men då som super-fjäderviktare. 4 år senare utmanade han den amerikanska stjärnan Adrien Broner om organisationens VM-titel i samma viktklass. Men då fick han se sig slagen redan i den tredje ronden. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023 Rankar: Sveriges 10 bästa boxningstalanger

 

Förre EM-mästaren är huvudmatch

Oscar Ahlin har inte boxats på hemmaplan sedan 2017. Istället har hans satsningen förlagts utomlands och många av matcherna har varit nere i Spanien. Det här blir Oscars femte proffsmatch i landet och det är på PCI Promotions gala i Torrelavega. Main-eventet på galan kommer vara spanjoren Sergio ”El Nino” Garcia mot Ricardo Sebastian Cabana. Den förre detta EM-mästaren Garcia som ska starta om karriären efter han åkt på sina 2 första förluster i karriären i USA. 

Går för knockout

Oscar Ahlin är den svenska boxaren just nu som verkligen gjort sig känd för sina många knockouter. Av de 23 segrarna som proffs har hela 20 av dem avslutats i förtid. Det är trend som Ahlin vill se fortsätta. 

– Det är ingen hemlighet att jag vill avsluta mina matcher innan full tid. Så det är en sak alla fans kan förvänta sig. Kommer tillfället så kommer det också att ta slut!

ANNONS

Inlägget Oscar ”Golden Boy” Ahlin går första matchen för året – ”Mer och mer faller på plats” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela