Nyheter


Pannie Kianzad öppnar upp efter förlusten: ”Inte lätt att möta de bästa i världen”

Publicerat 25 juli, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev BonhageDessvärre blev det ingen seger för svenska Pannie Kianzad på UFC London mot den topprankande brasilianskan Ketlen Vieira

Trots fina stunder på fötterna så blev Kianzad nedtagen ett flertal gånger och kontrollerades på marken. I den tredje ronden lyckades svenskan vända och hamna på topp, där hon träffade med betydligt fler och hårdare slag från topp under en rond än vad hennes motståndare hade lyckats med i nästan två hela ronder. 

Medan Kianzad vann den tredje ronden räckte det inte för att kamma hem matchen – som gick till Vieira på enhälligt domslut med siffrorna 29-28, 29-28, 29-28.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Uppskattar varje sekund i UFC-buren”

Nyligen tod Kianzad till sociala medier för att ge ett uttalande om helgens match. 

– Hej allihopa, jag är ledsen, besviken att jag inte kunde gjort en bättre match och i slutändan vara det för sent, skrev Kianzad på Instagram. Mitt team gjorde ett bra jobb på att förbereda mig för detta men på fight night lyckades jag inte få jobbet gjort. 

– Det är väldigt blandade känslor jag vet att förlora är en del av att vara en atlet och att inte få sin hand höjd får en att tänka tankar som inte är sanna och om vad andra tror om dig. Jag vill bara tacka mitt team där hemma, träningspartners, coacher, managers, vänner, familj, sponsorer som har varit med mig så länge och som stannat vid min sida i både bra och dåliga tider. 

– Det är inte lätt att möta de bästa tjejerna i världen och resan och det hårda arbetet slutar aldrig oavsett vad det blir för resultat. Jag uppskattar varje sekund i UFC-buren, många drömmer om att fajtas på den största scenen i världen, många får inte den möjligheten, så jag njuter av varje stund. 

Kianzad hamnar nu i förlustkolumnen efter att ha besegrat Lina Länsberg i sitt tidigare framträdande. 

Divisionen r dock vidöppen och saknar en mästare. Det kommer inte att krävas mycket innan Kianzad är tillbaka på krigsstigen, marscherande mot titeln. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem borde Pannie Kianzad möta efter förlusten på UFC London? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Pannie Kianzad öppnar upp efter förlusten: ”Inte lätt att möta de bästa i världen” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela