Nyheter


PFL-chefen Donn Davis klockrena svar till Dana White

Publicerat 24 maj, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezUnder presskonferensen efter helgens UFC-gala tog Dana White på sig hårdhandskarna när han talade om konkurrenten PFL. Det hela grundar sig i att UFC:s forne tungviktsmästare Francis Ngannou tecknat ett lukrativt kontrakt med PFL

White menade på att PFL inte är lönsamt och nedvärderade deras marknadsstrategi. 

– Vad de gör är helt ologiskt för mig, deras marknadsstrategi, sade White. Jag hör att de håller på att samla ihop pengar nu, 280 miljoner dollar, 300 miljoner dollar, jag vet inte vad summan är, från Mellanöstern. Jag har gjort mycket affärer i Mellanöstern. De killarna är smarta. Jag vet inte vem fan hade gett ge 280 miljoner dollar. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Donn Davis jämför UFC & Dana White med Blockbuster 

Kort efter uttalandet tog Donn Davis, en av grundarna till PFL, till Twitter för ett svidande svar där han jämförde Whites nonchalerande av PFL till Blockbusters nonchalerande av Netflix.

”Netflix is not even on our radar screen in terms of competition.”  Blockbuster CEO 2008

“What PFL is doing makes no sense to me.” UFC President 2023#MMA #PFL #PFLMMA #UFC #DanaWhite

— Donn Davis (@DonnDavisPFL) May 22, 2023

Blockbuster var under flera år den största videouthyrningskedjan i USA. Netflix var i början en liten streamingtjänst online som få under tiden hade förtroende för.

Onlinestreaming slog dock igenom och är numera det mest dominanta sättet att se filmer på. Även när Blockbuster bytte från VHS-kassett till DVD var det försent och praxisen av att hyra filmer från ställen som Blockbuster blev snabbt utdaterad.

Blockbuster gick officiellt i konkurs 2010 och vid 2014 var alla butiker i Nordamerika nedslängda. 

Det är extremt osannolikt att UFC skulle gå i konkurs, men att PFL är på väg upp som en seriös konkurrent kan stämma. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget PFL-chefens klockrena svar till Dana White dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela