En utav Sveriges främsta MMA pionjärer Reza Madadi har fightats i UFC och är numera aktiv som coach till några utav Sveriges främsta fighters. Bland annat har han coachat UFC-fightern Khamzat Chimaev.

Reza Madadi coachar några utav Sveriges främsta fighters

Reza Madadi hade en framgångsrik MMA karriär där han bland annat tillhörde UFC fram till sin pensionering 2017. Nu för tiden coachar han några utav Sveriges mest lovande fighters från Allstars Training Centers anläggning i Spanien. Madadi hamnade tidigare i blåsväder då han hamnade i slagsmål då han coachade Sahil Siraj under dennes fight i Oktagon MMA. Detta ledde till att Siraj blev tillfälligt avstängd.

Om varför han inte tränar Khamzat längre

Senast vi såg Madadi som coach var under FCR 20 denna månad. Där coachade han fighters som Zoran Milic och Baysangur Makaev. I samband med galan så deltog även UFC veteranen i FCR:s poddcast. I podden frågade man Madadi varför han inte längre coachar svensk baserade UFC-stjärnan Khamzat Chimaev. Reza som coachade Khamzat i dennes första matcher i UFC menar på att Khamzat behöver en mer närvarande coach.

Ja hur ska jag summera det här. Jag var med på alla hans matcher från att han började. Vi är otroligt goda vänner. Det är inte så här att.. absolut inte. Jag befinner mig… alltså jag är så upptagen med gymmet i Spanien. Och för någon som Khamzat på den nivån, han behöver någon som är med honom 24 timmar om dygnet. Och jag har inte den tiden. Jag kan inte vara där och han behöver det. Heltid. Och då tycker jag att vi har och jag säger det till dig att jag kan nu ringa ett samtal alltså om vad som helst. Folk tror liksom att vadå ? Nej det har inte hänt någonting. Utan jag har inte den tiden utan det krävs mycket när man kommer till den nivån.

Under FCR 20 så intervjuade Kimuras Simon Tingberg Reza där han berättade om en framtida comeback.

The post Reza Madadi uttalar sig – Därför är jag inte Khamzats coach längre appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela