Nyheter


Robin Roos inför debuten i UAE Warriors: ”Hoppas på en titelchans”

Publicerat 24 augusti, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev BonhagePå lördag är det äntligen dags: den svenske toppfightern Robin ”Pretty Boy” Roos (6-3) kommer att debutera i Mellanösterns största MMA-organisation: UAE Warriors.

Roos kommer senast från en dominant vinst mot Andi Vrtacic i kroatiska FNC. Matchen blev kortvarig då svensken glänste på fötterna och segrade på knockout i den allra första ronden. 

Med tanke på att matchen inte alls varade länge kan det tillsyns inte finnas mycket att läsa sig ifrån det.

Roos hittar dock alltid ett sätt att lära sig ifrån sina matcher. 

– Den förra matchens lärdomar kommer mest ifrån förberedelserna och jag gjorde innan matchen, berättar Roos i intervju med Maximum Sports. Även intensiteten jag gick in med är något jag tar med mig in i denna match!

Nu kommer Roos ställas mot egyptiern ”The Ironman” Eslam Abdul Baset (14-2) – regerande mellanviktsmästare i UAE Warriors Arabia. 

Utöver det har Baset även vunnit 13 utav sina 14 senaste matcher – flera av dem via knockout. 

Tillsyns utgör Baset en svår utmaning, men det är en utmaning som Roos gärna antar. 

– Det jag ser som utmärker min motståndare är att han är i bra form och verkar va en snubbe som tar sin sport på allvar och ger allt.

UAE Warriors Arabia är en slags underorganisation till ”ordinära” UAE Warriors. Baset är mästare i UAE Warriors Arabia och även om hans titel inte står på spel i denna matchen.

Det stoppar dock inte ”Pretty Boy” från att förvänta sig en framtida match om bältet. 

– Jag hoppas på att få en titelchans när jag vunnit matchen helt klart.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Min brottning är bra…”

Roos tar träningen på fullaste allvar och är onekligen byggd som en superhjäte – vilket är lagom passade då han är ett stort fan av serietidningar. 

När han inte tränar eller studerar kampsport så fastnar Roos ofta mellan sidorna i serietidningar, i berättelser om hjältar, skurkar och stordåd. 

– Serietidningar präglar min vardag, jag drar inspiration från alla hjältar och även en del skurkar. Det finns mycket att lära men det jag tar mest ifrån ”serietidnings världen” är att vara något mer.

Att Roos är en striker utan dess lika råder det inget tvivel om. Faktumet är att varenda en av hans sex segrar skett via knockout eller TKO. 

Trots det tränar Roos givetvis på alla aspekter inom MMA under UFC-veteranen Nico Musoke. Thaiboxaren har betydligt bättre brottning och grappling än vad de flesta tror, men om han får bestämma så utkämpas alla hans framtida matcher på fötterna. 

– Min brottning är bra och mitt markgame likaså, säger Roos med ett skratt. Men jag kommer alltid att föredra att slåss till den mån det går på fötterna, det är det folk vill se när jag går in i buren och det är det jag kommer leverera.

Vare sig det är vinst eller förlust så är en sak säker: Roos bjuder alltid på underhållning. Det kan vara blixtsnabba knockouter, brutala TKO:s eller krig i tre ronder. 

Vad gäller Roos kommande match i helgen så siktar han på att inte låta mötet gå till poängdomarna. 

– Fansen kan förvänta sig en show som alltid och förhoppningsvis ett avslut i första eller andra!!

Maximum Sports önskar Roos lycka till i matchen mot Baset. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du Robin Roos får titelchans i UAE Warriors?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Robin Roos inför debuten i UAE Warriors: ”Hoppas på en titelchans” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela