Nyheter


Robinson-profilen Erik Wahrolén öppnar upp inför proffsdebuten: ”Ge mig de tuffaste och de bästa”

Publicerat 14 juni, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezUnder den senaste säsongen av Expedition Robinson var MMA-fightern Erik Wahrolén en av de mest uppmärksammade deltagarna. Stockholmaren var med i det ”gamla” laget och blev snabbt en av de mest omtalade karaktärerna i dokusåpan.

Wahrolén var redan känd för MMA-fansen efter att ha säkrat en fin submissionvinst över Ehsan Sheikh i Brave under sommaren 2020. Efter Robinson hade Wahrolén onekligen hypen på sin sida och även om han vid 40 års ålder är betydligt äldre än de flesta andra MMA-utövarna så väntar en proffsdebut på Fight Club Rush 17 i Uppsala i september.

på FCR 16 radade Wahrolén upp sin tredje raka seger efter att ha dominerat Enrique Parrague i tre ronder. Efteråt tydliggjorde han sina planer på att debutera som proffs härnäst, och MMA-Sveriges ögon är på den stolta tvåbarnspappan och sylvassa grapplern.

I dagsläget är Wahroléns motståndare inte avslöjad, men under ett framträdande i Käftsmällspodden gjorde fightern något tydligt: han siktar onekligen högt.

– Får jag vara lite kaxig? När jag snackade med FCR om det sa jag: ”Ge mig de tuffaste och de bästa,” jag har inte tid för något annat, säger Wahrolén.

Anledningen till att Wahrolén siktar högt och inte vill få några ojämna matcher är enkel: han har inte tid att lalla runt för att bygga upp ett oäkta rekord.

– För mig är det så här: jag är 40 bast. Vad som än händer här i den här sporten så är det bara kul. Blir jag tokknockad – ”blaze of glory”, berättar Erik Wahrolén. Jag lever drömmen. Om du fick fajtas nu och din kropp tålde det och du hade en hype från Robinson, skulle inte du göra det? Varför inte?! Du syns på sportbladet, du mår bra, din kropp orkar, varför inte? Vilka andra har lyckats få en sådan start på proffskarriären?

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Jag kommer fan inte ge upp”

Under podcasten öppnade Wahrolén upp om sin tuffa uppväxt. Han kunde bland annat berätta att hans mor hamnade på ett mentalsjukhus och visade att det finns en härdad, tuff person bakom den glada, inspirerande utsidan. 

Medan han onekligen är en bra förebild för både yngre och äldre så finns det en envis, näst intill skrämmande kämpaglöd inom Wahrolén. Han är villig att lämna allt i buren och har ett tydligt budskap till framtida motståndare. 

– Jag har förlorat sedan jag var en liten pojke, på de värsta sätten man kan förlora på, så en förlust i en sport betyder noll…

– Det är det folk inte fattar för jag kommer fan inte ge upp, jag har gått igenom för mycket, jag tänker verkligen att jag hellre går sönder vidare än att ge upp för jag har redan gått sönder. Livet har redan lärt mig läxor som väldigt få människor har behövt lära sig. Så ni kommer inte få ut mig såvida jag inte faktiskt är medvetslös. Det ska alla som fajtas mot mig vara väldigt medvetna om.

Under tre A-klassmatcher har Wahrolén avslutat två motståndare medan Parraguez klarade sig tiden ut. Parraguez var även bra på att neutralisera mycket av Wahroléns offensiva grappling, även om han ständigt försvarade sig. 

Om någon tror att Wahrolén inte har en elakhet i sig under match så utlovar han något nytt i proffskarriären. 

– Efter att jag börja armbåga folk så vill jag höra någon någonsin säga att det var mer match än en fajt när jag ligger på någon, för då kommer jag skära sönder deras ansikten!

Under de senaste åren så har bland annat kändisboxning blivit hett inom kampsportsvärlden och fansen fick bland annat se den kontroversiella journalisten Joakim Lamotte möta Dialogisktvärden Victor de Almeida på Bulldog Fight Night. 

Som känd profil vill Wahrolén även lämna en öppen utmaning till alla som vill gå den vägen. 

– Om det är någon influencer där ute som vill fajtas, som vill boxas, som vill passa på att bygga en ännu större plattform, om de faktiskt bara vill göra det på riktigt och tjäna lite para – lets go, jag fajtas! Vill ni boxas, vill ni köra en Jake Paul-grej och bara tjäna pengar på en halvdan fighter, lets go!

En del fans kanske kommer att följa Wahrolén på grund av Robinson, men de lär stanna kvar på grund av MMA. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vill du se Erik Wahrolén möta i proffsdebuten?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Inlägget Robinson-profilen öppnar upp inför proffsdebuten: ”Ge mig de tuffaste och de bästa” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela