Den tidigare stråviktsmästaren Rose Namajunas är klar för en match på europeisk mark. Fighten äger rum i höst.

Rose Namajunas ställs mot Manon Fiorot

”Thug Rose” har inte tävlat på över ett år. Hon gick dock en grapplingmatch tidigare i år. Den förlorade hon på runt minuten in i den första ronden.

I hennes senaste UFC-match ställdes hon mot Carla Esparza i en titelmatch. Men de två genomförde en av de mest kritiserade matcherna UFC:s historia under UFC 274. Fighten var nämligen extremt händelselös.  ”Cookie Monster” lyckades dock vinna via delat domslut och ta hem bältet. Förlusten var Namajunas andra mot den nykrönte mästarinnan och det innebar också slutet på hennes regerande som stråvikts-mästararina Sedan dess har den före detta mästarinnan blivit upprepade gånger utmanad av namn som Mackenzie Dern.

Namajunas kommer dock inte att möta brasilianaren härnäst, eller någon annan stråviktare heller för den delen. Enligt MMA Junkie kommer ”Thug Rose” att återvända till buren under september i samband med UFC Paris. Där kommer hon göra sin debut i flugviktsklassen och Manon Fiorot kommer stå för motståndet. Med ett facit på 10-1 och fem vinster i UFC kommer Fiorot senast från en enhällig domslutsseger över Kaitlyn Chookagian. Efter den segern krävde fransyskan en chans på titeln, men hon kommer nu istället att behöva gå igenom den före detta mästarinnan.

Ciryl Gane ställs mot Sergei Spivac i huvudmatchen

Med tillskottet av Namajunas mot Fiorot fortsätter UFC Paris-kortet att växa. För närvarande är huvudmatchen planerad att vara en femronders tungviktsmatch mellan Ciryl Gane och Sergei Spivac.

Gane kommer kliva in i huvudmatchen med en förlustsvit på två matcher, där han förlorade mot namn som Jon Jones och Francis Ngannou. Samtidigt har Spivac vunnit tre matcher i rad, alla genom avslut.

The post Rose Namajunas går match i Europa appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela