Det är dags att rösta fram vinnaren i ännu en kategori av Kimura Awarads 2022. ”Årets Svenska Proffsdebutant” ska utses för första gången.

Vilken proffsdebutant utmärkte sig mest under 2022?

”Årets Svenska Proffsdebutant” är en ny kategori för 2022 års upplaga av Kimura Awards. Läsarna ska rösta fram den proffsdebutant som utmärkte sig mest under det gångna året.

Nominerade fighters

Jonnie Andersson 

Andersson debuterade inför hemmapubliken i Linköping. I samband med Excellence Fighting Championship III ställdes Andersson mot Salif David Diop (0-2-0). Avslutet kom via en front kick och slag i matchens första rond och vinsten resulterade i ett vilt firande av fansen på plats.

Oliver Axelsson

Axelssons proffsdebut har möjligtvis gått under radarn för en del svenska fans. Welterviktaren har nämligen gått sina första matcher på thailändsk mark. Inom loppet av fem veckor gick Axelsson sin debutmatch och ytterligare två matcher. Samtliga drabbningar resulterade i vinster via avslut i första ronden. En seger kom via slag och de resterande två via submission. Under en intervju med Kimura berättade Axelsson om sin målsättning framöver.

Jag aldrig brytt mig speciellt mycket av mitt rekord, men 3-0 är en bra början till att försöka komma in i någon större organisation. Vill se hur långt jag kan gå. Älskar att fightas och så länge jag gör det kommer jag fortsätta. Nu ska jag ta några månader off från tävlandet. Tillbaka till gymmet och jobba på mina svagheter. Nästa match vill jag gå på någon mer etablerat gala eller organisation. Min coach har ett bra kontaktnät i Australien . Vi får se.

Robin Enontekiö

Den tidigare VM-silvermedaljören Enontekiö tog klivet över till proffsscenen under 2022. Två fighter blev det och båda matcherna ägde rum i den Göteborgsbaserade organisationen Zone Pro League. Drabbningarna resulterade i två avslut. I debuten kom vinsten via slag under matchens första rond och i den andra fighten satte Enontekiö stopp för ”svenskdödaren” Henrik Lie. Avslutet kom via submission i matchens första rond.

Nabbe Malki

En av 2022 års mest omskrivna proffsmatcher stod mellan Malki och Taylan Isik (0-1-0). Matchen ägde rum under Fight Club Rushs första besök till Stockholm. Likt den ovannämnda Andersson hade Malki ett stort publikstöd och Solnahallen exploderade när Malki avslutade Isik via slag i matchens första rond. Malki intervjuades av Kimura efter matchens slut.

Alltså jag är ju rå Hammarbyare som du kanske ser. Att komma in och göra entre med tröjan med Ibrahimovic på ryggen. Jag älskar ju Hammarby. Och dom flesta utav mina vänner är ju likasinnade. Så jag vill självklart tacka alla mina fans, men dom som hörs mest på läktaren det är ju mina vänner från Södermalm. Som är från Hammarbysektionen om du förstår vad jag menar. Jag vill tacka alla mina fans, alla Hammarbyare och alla från söder som kom för att supporta mig.

Djaba Murtazaliev

I samband med Fight Club Rush 13 ställdes Allstars Murtazaliev mot Raymond Johansson (0-1-0). Båda utövarna genomförde deras respektive proffsdebuter. Murtazaliev  stod för en imponerande insats och hittade avslutet via en rear-naked choke.

Loading…

Vinnare av Kimura Awards 2022

Årets Svenska Match: Wasiu Adeshina vs. Sakhi Qambari (FCR 13)
Årets Svenska Knockout: TBA
Årets Svenska Organisation: Fight Club Rush
Årets Svenska Submission: Oliver Enkamps inverted triangle mot Mark Lemminger (Bellator 281)
Årets Svenska Fighter: Sadibou Sy
Årets Svenska Proffsdebutant: TBA

Vinnare av Kimura Awards 2021

Röstmanipulering avgjorde resultatet i vissa kategorier och dessa omröstningar ogiltigförklarades. Kategorierna avgjordes istället av Kimuras medarbetare.

Årets Svenska Match: Jonny Touma vs. Zoran Milic

Årets Svenska Gala: Fight Club Rush 9
Årets Svenska Fighter: Khamzat Chimaev
Årets Svenska talang: Josefine Lindgren Knutsson

Årets Svenska Knockout: Samuel Barks flygande knä i samband med Wolf Fight Promotion 3
Årets Svenska Submission: Khamzat Chimaevs rear-naked choke mot Li Jingliang

Vinnare av Kimura Awards 2020

Årets Svenska Match: Tobias Harila vs. Adam Westlund
Årets Svenska Gala: Superior Challenge 21
Årets Svenska Fighter: Khamzat Chimaev
Årets Svenska Talang: Tobias Harila

The post Rösta på ”Årets Svenska Proffsdebutant” | Kimura Awards 2022 appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela