I år firar den älskade publikfavoriten Fernando ”El Toro” Flores (12-11) tio år som MMA-proffs och han kunde inte ha fått en bättre match att inleda jubileumsåret med. Den åttonde juni kommer han  välkomna den finländske veteranen och knockoutartisten Edward Walls till de norrländska skogarna för en match om den vakanta fjäderviktstiteln på Battle of Botnia 10.

– Alla matcher är viktiga och denna fight värderar jag högt eftersom jag har fått slita hårt i många år. Gång på gång att få möta motståndare av toppklass. Den här titeln ska bara hem. Jag tror på mina egenskaper och jag har en stor tro på mig själv, berättar Flores för Maximum Sports.

På MMA-gymmet Renyi i Umeå, där även fighters som Andreas Ståhl och Theodor Berggren håller till, har veteranen byggt en stark bas för sin karriär. Fast förankrad i Norrland, är klubben en viktig del av hans tillvaro.

– Jag ser mig själv som en person med många egenskaper. Jag är en familjefar, jag brinner för att hjälpa andra med allt från samtal eller coacha, jag vågar göra förändringar men har en grund med min familj och min familj här på vår klubb Renyi. Jag toppar formen de tre sista veckorna och jag tror mycket på att våga tro på det man har här hemma. Därför gör jag min träning här hemma i Umeå. Där jag är tacksam att vi har fått mer tränade människor som indirekt hjälper mig, säger Flores.

Läs mer: Lööf om tuffaste motståndaren hittills: ”Han är vass men jag kommer vara vassare”

Fernando Flores: ”Ser ljuset från en lång, mörk tunnel”

Under sina långa år som MMA-proffs har Fernando Flores mått många av Nordens absolut bästa fighters. Listan med namn är lång och innehåller internationellt erkända fighters som Jonas Mågård, Tobias Harila, Alexander Lööf och Felipe Lima.

Inför titelmatchen på Battle of Botnia känner ”El Toro” att det inte är läge att överanalysera sin motståndare utan istället plocka fram tjuren inom honom.

– Jag ser nu ljuset från en mörk tunnel. Där det har varit mörkt i många år. Att kunna få se det gör mig glad och ger mig hopp och stryka. Med det menar jag att denna underbara sport har hjälpt mig på så många plan och nu känner jag att alla erfarenheter jag har samlat på mig kan kanske hjälpa andra människor. För jag kan kolla tillbaka i min karriär nu och jag var 12-4 som amatör, med en SM medalj i 70 kg, och snart är jag 13-11 som proffs. Till dom som inte vet så började jag med MMA när jag var 27 år. MMA behövde mig och jag behövde MMA.

Flores är känd för att ge allt i buren och har genom åren gått ett par riktigt tuffa krig. Efter två raka segrar på Battle of Botnia är 40-åringen endast en vinst ifrån att bli organisationens fjäderviktsmästare.

– Jag tävlar med mycket utryck och känsla och denna fight kommer även spegla det. Detta är en fight där jag är underdog och jag ska prestera för folket som kommer se på plats eller för de som ser det via Aftonbladet. De kommer nog inte missa det när jag gör min walk in och kliver in i buren.

Läs mer: UFC-stjärnans reaktion på AFN’s nya satsning!

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

The post Så ska Fernando Flores vinna titeln: ”Plockar fram tjuren!” appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela