Nyheter


Samuel Bark redo för att överraska härnäst: ”Stor risk att jag testar…”

Publicerat 10 januari, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezDen svenske fjäderviktaren Samuel ”Sammon Decker” Bark (8-1) har haft en äkta kometkarriär. Sedan sin proffsdebut i oktober 2021 har han hunnit med hela nio matcher och han gick sin senaste på kort varsel under Cage Warriors nyårsgala.

Bark ställdes mot den holländske grapplern Orlando Wilson Prins i ett möte mellan två väldigt annorlunda stilar. Bark tvingades försvara nedtagnignar och submissionförsök under mycket av matchen – som gick tiden ut.

Efter full tid tilldelades Bark vinsten via domslut, men han var inte nöjd med matchen.

– Det var en tråkig match, tråkig prestation men tillräckligt för att vinna på poäng, berättar Bark för Maximum Sports.

Det är dock värt att nämna att Bark var sjuk inför matchen, något hans manager Majdi Shamas nyligen avslöjade.

Att Bark har en gedigen thaiboxningsbakgrund har numera inte undgått någon. Hans knän är fruktade och han är utan tvekan en av Sveriges farligaste strikers.

Trots motgång i förberedelserna mot Prins uppvisade dock Bark stark toppkontroll och höll crucifixpositionen mot sin motståndare på briljant vis.

Bark kommer fortsätta vara ett stort hot på fötterna, men är nu redo att öppna upp sin grappling på ett offensivt sätt.

– Det finns stor risk att jag testar någon submission faktiskt, avslöjar Bark.

Detta innebär dock inte att Bark kommer att dyka på nedtagningar som en typisk brottare. Hans fokus kommer ligga i att förstärka sin kondition men han har utan tvekan utökat sin MMA-arsenal med nya trick på marken.

– Först och främst ska jag få upp min uthållighet igen som jag hade i Thailand, säger Bark. Måste steppa upp de lite igen nu. Kommer inte leta markspelet men det finns alltid där.

Läs mer

Tobias Harila öppnar upp om segern och framtidsplanerna: ”Slåss om bältet innan…”KLART: Jake Paul gör MMA-debut för världsledande organisationenLista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023Svenska världsmästaren Emma Stonegård klar för titelfajt mot superstjärnan: ”Sjukt stort”

Vill inte stressa sig in i UFC

Under 2022 hann Bark med att gå hela sju matcher – en bedrift få i Sverige kan stoltsera med.

”Sammon Decker” har sina prioriteringar och vet att en bra grund har lagts, men sansar sig gällande nästkommande matcher och inväntar en bra matchmöjlighet.

– Det finns inget datum eller så just nu [för nästa match], berättar Bark. Jag avvaktar för tillfället.

Med tanke på det rekordår som Bark haft så har många diskussioner om UFC kommit upp. Det är ingen hemlighet att UFC gillar fighter som är villiga att ta tuffa matcher på kort varsel – något ”Sammon Decker” uppvisat.

Även om det verkar finans ett tydligt intresse hos UFC så vill inte Bark stressa sig till en möjlighet i den världsberömda oktagonen.

Bark tar en sak i taget och kommer fortsätta att bjuda på underhållande prestationer – oavsett vilken bur de sker i.

– Även om allt går som planerat så har jag ingen aning om någon UFC debut. Vi får se.

Fortsätter bark att rada upp segrar under 2023 som han gjorde förra året så är det inget tvivel om att han tar sig till UFC förr eller senare.

När tror du Samuel Bark kan ta sig till UFC?

ANNONS

Inlägget Samuel Bark redo för att överraska härnäst: ”Stor risk att jag testar…” dök först upp på Välkommen till Maximum Sports.

Dela