Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/c/6/b/bjjtv.se/httpd.www/wp-content/plugins/og/includes/iworks/class-iworks-opengraph.php on line 331
Sean O’Malleys vinst på UFC 280 för tankarna till boxningsvärldenMMA & UFC NYHETER – SVERIGE

Sean O’Malley fick med sin ett kontroversiellt domslut igår på UFC 280 mot Petr Yan. Men resultatet har fått folk att dra paralleller med boxningsvärldens mindre smickrande sidor. 

Sean O’Malleys kontroversiella vinst får vissa att jämföra domslutet med korruptionen i boxning

Matchen mellan O’Malley och Yan var betydligt jämnare än många trodde på förhand. Båda atleterna hade sina stunder i oktagonen och lyckades skaka varandra med en högklassig striking.

Men med över en rond kontrolltid, och en aldrig sinande framåtpress, var det många som höjde på ögonbrynen när Suga’ Sean fick med sig det delade domslutet över tidigare bantamviktsmästare Petr Yan.

Henry Cejudo ifrågasätter resultatet

Efter det kontroversiella domslutet spred sig förvåningen bland fansen, där många menade att Yan blev bestulen på vinsten. Men Henry Cejudo tog det hela ett steg längre på Twitter.

Cejudo skrev i likhet med många andra att O’Malley inte förtjänade domslutet och att resultatet var ett rån, men utvecklade resonemanget ytterligare. Cejudo tyckte att poängen var så missvisande och märklig, att det hela påminde om vad som ofta sker i boxningsvärlden där en stjärna kan få helt osannolika vinster –  enbart på grund av sin status.

 

That was so bad. No way you can give O’Malley 2 rounds. Was a joke to even be split

— Davey (@davepit6sb) October 22, 2022

 

Tweeten fick stor spridning

Ganska snabbt efter Cejudos Tweet fylldes kommentarsfältet av fans som höll med Tripple G, samtidigt som andra tog O’Malley i försvar. Suga´Seans fans menade bland annat att O’Malley använde sin defensiva brottning och träffsäkra striking för att säkra vinsten inför domarna.

Det återstår att se om UFC väljer att boka in Yan och O’Malley på ett returmöte innan nästa titelchans, eller om Sean får kliva rätt in hetluften mot regerande mästare Aljamain Sterling, som säkrade bältet mot T.J Dillashaw i Abu Dhabi igår.

Men vad tycker ni – är Cejudos liknelse med boxningen överdriven, eller har han en poäng?

The post Sean O’Malleys vinst på UFC 280 för tankarna till boxningsvärlden appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela
Generated by Feedzy