UFC:s Pound-for-pound ranking har behövt hantera en av MMA:s största skrällar på länge. Nu kliver den nye mellanviktsmästaren Sean Strickland in på rankingens 8:e plats.

Sean Strickland nu UFC:s pound for pound åtta

Den tidigare dominanten inom mellanvikt Israel Adesanya bär nu skulden för att två fram till dennes förluster orankade fighters tagit sig in. Först var det Alex Pereira som gick rakt in på listan efter att i november avslutat Adesanya via TKO. Nu är det Strickland som kliver rakt in på plats 8:a efter en komfortabel seger i helgen.

Detta är förtjänsten efter att tagit en enhällig domslutseger mot Adesanya som till och med nästan avslutades i rond 1. Strickland såg under matchens fem ronder ut som en fighter som är värdig titeln. I och med amerikanens uppgång faller nu Adesanya fyra platser.

Nu säger UFC-bossen Dana White att Adesanya kan få en chans att stoppa blödningen och ta sig förbi Strickland. Detta via en omedelbar rematch.

Nedan ser ni den nuvarande pound-for-pound-rankingen för UFC där tungviktsmästaren Jon Jones är fortsatt ledare:

1. Jon Jones
2. Alexander Volkanovski
3. Islam Makhachev
4. Leon Edwards
5. Charles Oliveira (+1)
6. Kamaru Usman (+1)
7. Sean O’Malley (+1)
8. Sean Strickland (Ny på rankingen)
9. Israel Adesanya (-4)
10. Alexandre Pantoja (-1)
11. Max Holloway
12. Alex Pereira
13. Aljamain Sterling (-3)
14. Jiri Prochazka (-1)
15. Jamahal Hill

P4P-rakingen är tänkt att komma fram till vem som är den främste fightern i UFC just nu oavsett viktklass. De klassas där efter form, tidigare prestationer. Rankingen bestäms av en oberoendd panel där bland annat Kimura.se ingår.

The post Sean Strickland tar sig in på UFCs P4P-ranking appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela