Nyheter


SM i kickboxning 2023 drar igång – här är allt du behöver veta!

Publicerat 20 mars, 2023

By Lisa Melin JohanssonUnder måndagen öppnade anmälan till SM i kickboxning 2023, ett mästerskap som går av stapeln sista helgen i maj. Den två dagar långa tävlingen inleds under fredag 26:e maj med kvalmatcher samt några finaler i Angereds Arena, och avslutas kvällen därpå med resterande finaler på Valand.

Att kickboxnings-SM avgörs i Göteborgsområdet är ingen ovanlighet, då sporten är djupt förankrad i de sydvästra delarna av Sverige, och många av våra främsta fajters är hemmahörande västkusten.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Flera återkommande profiler 

I och med de många likheterna med thaiboxning får vi ofta se deltagare även från thaiklubbar runt om i landet. Bland annat skrällde Livia Nygaard från Öresund Muay Thai till med ett guld i sitt första kick-SM förra året, och Irene Forssell Nilsson, hemmahörande Masters Gym Kick- och thaiboxning, är inte ensam om att vara guldmedaljör i de båda grenarna – vi har genom året sett många av våra toppfajters genom några justeringar i sitt game lyckas plocka hem dubbla bälten.

Nytt för i år är att även Kick light-klassen kommer ta plats på finalgalan. Kick light går till skillnad från K1 och Low kick inte i fullkontakt, och får nu större utrymme på scenen efter att Sverige på senare tid skördat allt större framgångar inom lättkontakt.

SM 2023 arrangeras av Ironman Majorna.

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vilka hoppas du på att se i SM i kickboxning 2023?!

ANNONS

Inlägget SM i kickboxning 2023 drar igång – här är allt du behöver veta! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela