Nyheter


SM i thaiboxning 2023 – Allt vi vet hittills!

Publicerat 14 juni, 2023

By Lisa Melin Johansson

I höst är det dags för SM i thaiboxning 2023 att gå av stapeln. Här har vi samlat aktuell info inför årets mästerskap.Att svensk thaiboxning håller toppnivå råder ingen tvekan om. På VM som ägde rum i maj landade Sverige på en tredjeplats sett till antal medaljer och valörer. Att slå sig till ett SM-guld kan således vara lika tufft som att vinna världsmästerskapen. Men det gör också finalgalan till ett minst sagt spektakulärt event även för publiken.

Under de senaste åren har datumen för SM varierat kraftigt, till följ av coronapandemins restriktioner. I år pågår kvaltävlingarna 7 och 8:e september, och avslutas med en stor finalgala lördagkvällen den 9:e september. 

Efter många år på västkusten återvänder nu SM till Stockholm, närmare bestämt till Torvalla sporthall. Senaste året huvudstaden stod som värd för mästerskapet var 2017, så beskedet var minst sagt efterlängtat bland thaiboxarna i landets östra delar.

Bakom årets arrangemang står South Side Arena i samarbete med Kampsportsstadion, med Rodde Silva i spetsen. Med stor erfarenhet av att anordna galor är nu planeringen i full gång inför vad man hoppas kommer bli det bästa mästerskapet på många år – eller kanske någonsin! 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

För att ge fajters möjlighet att checka formen en sista gång och samla lite extra erfarenhet, har SSMT och Kampsportsstadion dessutom planerat in utomhusgalan Summer Fights. Summer Fights äger rum den 15 juli på Vegabaren i Haninge, med allt från barnmatcher till B-klass. Därtill kommer man servera mat och dryck med fullständiga rättigheter. 

Inom kort kommer Käftsmällspodden släppa ett avsnitt med Silva där de snackar om allt som rör SM. Håll utkik på sociala medier samt där poddar finns. Och förstås här på Maximum Sports, där vi håller er uppdaterade om nyheter kring SM i thaiboxning 2023!

Info: 

Datum: 7-9 september 2023Plats: Torvalla sporthallArrangör: South Side Arena samt Kampsportsstadion

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vilka hoppas du att se under SM i thaiboxning 2023? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget SM i thaiboxning 2023 – Allt vi vet hittills! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela