UFC:s lättviktsdivision förbereder sig för en explosiv uppgörelse när den 12:e rankade Benoit Saint-Denis siktar på att ta sig in i divisionens topp 10 genom att möta den 10:e rankade Renato Carneiro.

Benoit Saint Denis storfavorit inför europeiska galan

Matchen kommer att äga rum lördagen den 28:e september 2024 på Accor Arena i Paris, Frankrike. En gala som förväntas locka många europeiska fans. Att eventet äger rum på kvällstid i Sverige skadar inte heller.

Saint Denis, som har smeknamnet ”God of War”, öppnade som favorit med odds på 1.33. Carneiro, även känd som “Moicano”, började som underdog med odds på 3.50. Men det dröjde inte länge innan pengarna började strömma in för Carneiro, vilket ändrade oddsen till 2.85 mot 1.45 för Saint Denis. Förvänta dig att dessa odds kan komma att ändras ytterligare när vi närmar oss fight night i september. Odds på kommande UFC-galor hittar du via Betting på spelklubben.se.

Benoit Saint Denis (13-2, 1 NC) har inte tävlat sedan han led en teknisk knockoutförlust mot den tidigare interimstitelhållaren Dustin Poirier. Denna andra ronds förlust bröt hans fem matcher långa vinstsvit. Renato Carneiro (19-5-1) å andra sidan, kommer från tre raka vinster, inklusive hans imponerande comebackseger över lättviktaren ”Tarantula” Jalin Turner under UFC 300.

Kommer vi få se någon svensk fajter på galan?

Vi kan förvänta oss fler spännande matchningar att bli tillkännagivna för UFC Paris under de kommande veckorna. Får vi möjligtvis se några svenska fajters på kortet? I alla fall har den stockholmsbaserade fajtern Volkan Özdemir uttryckt intresse för att gå match i samband med galan. Han vill möta den tidigare bälteshållaren Jamahal Hill i samband med galan.

Det finns en rad fajters i UFC med svenskkoppling som inte är inbokade för några matcher i nuläget. Kanske Bernardo Sopai vill ta sig in i vinstkolumnen eller är lagkamraten Felipe Lima sugen på ytterligare en seger i världens största MMA-organisation? Josefine Lindgren Knutsson kanske är sugen på en tredje UFC-seger nära hemmaplan?

Att den legendariska fajtern Alexander ”The Mauler” Gustafsson skulle kliva in i buren är möjligtvis något av en högoddsare. Svensken har dock uttryckt intresse för att återvända till buren och UFC i framtiden.

The post Spännande fajt under UFC Paris: Benoit Saint-Denis går match appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela