Under en längre tid har Stockholmaren Pasha ”The Punisher” Tarzi flugit under radarn som en lovande talang som väntat på sitt tillfälle att stiga in i rampljuset. Den 27 april kommer han att få den möjligheten då han deltar i Allstars Fight Nights (AFN) Rising Stars-turnering där han ställs mot Oscar Lövgren i kvartsfinal.

Det har dröjt länge sedan Tarzi sist tävlade. Efter otur med inställda matchningar blev det inga tävlingar under hösten eller vintern 2023 då Tarzi fick ryggskott i nacken och tvingades ägna sig åt rehabilitering.

Sist Tarzi tävlade var mot Gustaf Sandelin på Wolf Fight Promotion 6 förra våren. Det blev en jämn tillställning som gick tiden ut och där Tarzi slutligen förlorade ett delat domslut.

Därefter anslöt Tarzi sig till Allstars Training Center där han i tystnad har blivit bättre och bättre.

– Mitt fokus har legat på att slipa mitt game och bygga upp uthålligheten sedan skadan. Under rehaben har jag tagit ett djupdyk i att analysera fighters, studerat matcher och finslipat tekniker. Att byta till Allstars och få daglig inspiration från toppfighters som Öezdemir har verkligen boostat min motivation. Tacksamheten för den här miljön är enorm, och jag är redo att visa en Pasha som är hungrigare än någonsin.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”En värdig motståndare”

Nu siktar Tarzi på att ta sig till final i AFN:s turnering där fina priser, inklusive ett trematcherskontrakt, väntar vinnaren.

Att tävla på hemmaplan mot många av de bästa welterviktarna i Sverige ser Tarzi som en fantastisk möjlighet som kan leda till stora framsteg i karriären.

– Att vinna i AFN skulle verkligen vara en dörröppnare och lyfta min karriär till nya höjder. Med tankar på att gå proffs och närma mig 28 (fyller år nån dag efter matchen) känns det som att tiden är inne efter sju år som amatör. Det här är steget jag behöver för att ta mig dit.

Motståndaren Lövgren är hård som få och har stegrat markant under de senaste åren. Starka prestationer mot fighters som Bajad Damarkani och Aboud Mourad har påvisat en stor utveckling för Nissaforsfightern.

Trots motståndarens utveckling och faktumet att Tarzi själv återvänder från en seriös skada så ser han inget annat än seger framför sig.

– Oscar Lövgren är en värdig motståndare, men jag är rustad med ett bredare spektrum av tekniker och en vilja som inte går att knäcka.

Efter mer än ett års frånvaro så är förväntningarna höga inför Tarzis återkomst, men han ser fram emot att överträffa de.

– Förväntningarna är satta högt och jag tänker inte göra någon besviken. Fansen kommer få bevittna en återkomst som kommer att resonera länge i minnesbanken. Gör er redo för en match som kommer att sätta standarden!

AFN:s turnering kommer onekligen presentera en ny, het talang att hålla ögonen på och Tarzi är fast besluten vid att bli den talangen alla tittar på.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur långt tror du att Pasha Tarzi tar sig i AFN:s turnering?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

Dela