Superior Challenge är tillbaka med stora nyheter för svensk MMA. Organisationen, som på många sätt format svenska MMA-scenen genom åren, lanserar nu Superior Academy – en helt ny liga för Sveriges topptalanger.

I ett pressmeddelande avslöjas konceptet som enligt uppgifter till Maximum Sports har premiär under hösten, där de främsta talangerna inom A- och B-klass kommer att göra upp i buren. Fightkortet väntas även bjuda på ett par tre proffsmatcher med stigande stjärnskott.

Målet är att investera i framtida MMA-stjärnor och ge lovande talanger fler möjligheter att bygga sig ett namn på en stor plattform.

Superior Academy: Ett nytt initiativ av Superior Challenge

Superior Academy är en nysatsning på MMA-talanger på initiativ av entreprenören Andres Viracca, grundare av Käftsmällspodden, som kommer driver projektet tillsammans med Babak Ashti och Superior Challenge-teamet. Galorna blir en separat produkt från Superior Challenges ordinarie event där mer etablerade proffsfighters och internationella stjärnor går match.

– Andres Viracca har varit den drivande kraften bakom Superior Academy och utses till ansvarig person för projektet. Med sitt stora engagemang och passion för sporten kommer han att spela en nyckelroll i att förverkliga vår satsning med att utveckla den svenska amatör-scenen, säger Babak Ashti, grundare av Superior Group.

– Vi har en tydlig vision för svensk MMA och hur vi kan lyfta nästa generations proffsstjärnor och nu kan vi äntligen sjösätta Superior Academy. Att göra det här tillsammans med Superior Challenge är en dröm som går i uppfyllelse för mig. Från att starta Käftsmällspodden till att nu vara med och bygga en gala för landets stigande stjärnskott. Det här blir en arena för lovande MMA-talanger inom A- och B-klass och de som är i tidigt skede i sina proffskarriärer, som nu får en ny stor plattform att fightas på, säger Andres Viracca, Head of Superior Academy.

En språngbräda till världens största MMA-galor

Superior Challenge har genom åren haft med de flesta av Sveriges stora fighterstjärnor på sina matchkort, inklusive legendarer som Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Reza ”Mad Dog” Madadi samt även internationella toppnamn som UFC-titelutmanaren Thales Leites och många fler.

Över 50 atleter har använt Superior Challenge som språngbräda till större galor som UFC, PFL/Bellator och ONE Championship sedan organisationen grundades för 16 år sedan.

Nästa reguljära Superior-gala, Superior Challenge 27, är bokad till den 30 november på Annexet i Stockholm där Bartosz Wojcikiewicz – en av Sveriges högst rankade bantamviktare – väntas gå titelmatch mot portugisen Vinicius Ferreira.

Håll utkik för mer info om vilka fighters som kommer att gå match samt datum för Superior Academy 1 inom kort.

Läs mer: KRÖNIKA: Varför beefar svenska MMA-galor mer än fighters som faktiskt slåss?

The post Superior Academy: En nysatsning på svenska MMA-talanger av Superior Challenge appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela