Nyheter


Svensk fighter dömd till över ett års fängelse – efter stort fynd av droger

Publicerat 12 juni, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Tomasz Piwinski. Personerna i bilden har inget med ämnet att göra. En svensk fighter, aktiv som proffs, har nu dömts till fängelse efter en polisinsats gjorts i dennes hem där ett fynd av droger gjordes. 

Det är Gefle Dagblad som rapporterar nyheten. Enligt uppgifterna gjorde polisen ett tillslag i fighterns hem och fann cirka tre kilo droger; cannabis, kokain samt narkotikaklassade piller och tabletter. 

Polisen misstänkte att fightern sålde droger. När de sedan hittade en våg, förpackningsmaterial och delvis portionsfördelade droger stärktes dessa misstankarna. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Säger att de användes för smärtlindring 

Enligt fightern i fråga så var alla droger till för eget bruk och inte försäljning.

Personen säger att han använde cannabis för smärtlindring och rehabilitering efter träningspass. Han påstår även att kokainet enbart var till sig själv att använda på fest. 

Fightern har tävlat på en hög nivå i stora organisationer i Sverige men är dömd för misshandel sedan tidigare. 

”Kommer överklagas” 

Maximum Sports har i samband med ärendet varit i kontakt med en av tränarna på gymmet. Han meddelar att domen kommer att överklagas och säger att åklagaren yrkade på en väldigt mild dom men att fightern sedan fick bland de hårdaste möjliga domarna.

Tränaren säger även polisen har slagit ihop industriell hampa – vilket inte är olagligt i sig – med olaglig cannabis.

I Sverige är CBD (vilket kommer från cannabisplantan) utan ämnet THC lagligt att sälja och omfattas av läkemedelslagen. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Svensk fighter dömd till över ett års fängelse – efter stor droghärva dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela