Nyheter


Svenska K-1-mästaren Alexandra Andersröd går superfajt i Oktagon – med MMA-handskar!

Publicerat 20 september, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Cahtrine TeczelyGöteborgaren Alexandra Andersröd blir nästa svensk att tävla i den tjeckiska stororganisationen Oktagon! Detta kan Maximum Sports nu exklusivt avslöja enligt säkra källor.

Det är sjunde oktober på Oktagon 47 i Slovakien som Andersröd debuterar, det är hemmafavoriten Lucia Szabova som står för motståndet. 

Mötet kommer vara i thaiboxning med MMA-handskar – likt hur thaiboxning förs i ONE Championship. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Har redan slagit en svensk stjärna 

GBG Muay Thais Andersröd är tvåfaldig svensk K-1-mästare med sammanlagt över 30 thaiboxningsmatcher och 2-0 i matchfacit som proffs. Hon har bland annat slagit Joanna Steffansson på Zone Pro League 3. 

Slovakiskan Szabova har tävlat i både kickboxning samt MMA i Oktagon. Vad gäller MMA är Szabova obesegrad med ett matchfacit på 6-0 i MMA där hon avslutat alla förutom svenska Cornelia Holm – som slovakiskan besergade på domslut. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Alexandra Andersröd i Oktagon?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Svenska K-1-mästaren går superfajt i Oktagon – med MMA-handskar! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela