Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/c/6/b/bjjtv.se/httpd.www/wp-content/plugins/og/includes/iworks/class-iworks-opengraph.php on line 331
Svenske Amir Albazi bokad till stjärnspäckad UFC-gala!Välkommen till Maximum Sports

Nyheter


Svenske Amir Albazi bokad till stjärnspäckad gala!

Publicerat juni 22, 2022

By Pezhman Pars

Amir Albazi ställs mot mästarens bror!Svenske Amir Albazi har fått en ny motståndare till UFC 278 i Salt Lake City. Den 13:e rankade flugviktaren ställs nu mot brasilianaren Francisco ”The Sniper” Figueiredo som är bror till mästaren Deveision Figueiredo.

Francisco kommer närmast ifrån en vinst i april när han besegrade Daniel Da Silva via en ”kneebar” efter bara 1:18 minuter. Nu blir det ett steg uppåt för brassen när han tar sig an rankat motstånd.

Albazi, som har rötter i Irak, var först bokad till att möta 11:e-rankade  och tidigare titelutmanaren Tim Elliott 25 juni men Elliot drog sig på grund av okänd anledning. Elliott är en tidigare titelutmanare men likt många andra i divisionen fick han se sig besegrad av Demetrious ”Mighty Mouse” Johnson via enhälligt domslut.

Fighten mellan Albazi och Figueiredo är planerad till 20:e augusti i en gala där det finns en het titelfight i weltervikt mellan Kamaru Usman och Leon Edwards. Andra spännande fighter på kortet är ett toppmöte mellan Jose Aldo och Merab Dvalishvili i bantamvikten och ett hatmöte mellan Paulo Costa och Luke Rockhold. Albazis fight är i dagsläget planerad som en del av huvudkortet på galan.

Albazi, som idag bor i London men har tränat mycket i USA på sistone, kommer till fighten med två imponerande vinster i UFC i ryggen. Han har varit omtalad som en framtida flugviktare som kan göra mycket väsen av sig i divisionen. Nu återstår det att se om han kan ta sig förbi mästarens bror för att åter få möta rankat motstånd.

Amir Albazi vs Francisco Figureido – vem vinner? 

Inlägget Svenske Amir Albazi bokad till stjärnspäckad UFC-gala! dök först upp på Välkommen till Maximum Sports.

Dela
Generated by Feedzy