Nyheter


Svenske mästaren Herolind Xhafolli förlorar Skandinaviskt derby

Publicerat 26 augusti, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Björn JohanssonDen skånske supertalangen Herolind Xhafolli gick i kväll sin andra proffsmatch då han ställdes mot norske Toral Merjoev i den danska organisationen MMA Galla, som ägde rum i Århus – Danmarks näst största stad.

Efter tre tuffa och jämna ronder med många scrambles stod tillslut Merjoev som vinnare via ett tajt domslut. Den tuffa förlusten var Xhafollis första som professionell MMA fajter.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Obesegrad som amatör

Xhafolli är en av få svenska fighters att tävla på en hög nivå inom A-klass-MMA och ändå behålla nollan i förlustkolumnen. Med vinster över Oscar Granh, Daniel Karlsson och Enes Kollari

Efter att ha slagit Tobias Seger och Marco Sanguesa kunde Xhafolli utnämnas som svensk mästare 2022. 

Malmöiten gjorde sin proffsdebut mot norrlänningen Mattias Henriksson på Zone Pro League 4 och inledde med brutala bensparkar som satte tonen för matchen. I den andra ronden blev Henriksson sänkt med bensparkar och sedan avslutad via TKO. 

Sedan han tog klivet till proffs har det varit svårt att hitta motståndare till Xhafolli och det är lätt att förstår varför. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vill du se Herolind Xhafolli mot härnäst? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Svenske mästaren Herolind Xhafolli förlorar Skandinaviskt derby dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela