Nyheter


Svenske supertalangen Eladio bravo inför debuten: ”Ni kommer se hans livslust minska”

Publicerat 27 juni, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stefan ”Grey Daddy” RomareNu på lördag den första juli går Allstars Fight Night (AFN) av stapeln på Allstars Training Center i Solna, Stockholm. Det finns flera spännande matcher klara för galan men en av de mest framemotsedda är onekligen mötet mellan den svenske MMA-mästaren Eladio Bravo (0-0) och italienaren Federico Perri (1-4) – som tränar på Conor McGregors gym SBG Ireland. 

Efter över ett år av inaktivitet gör nu Örebro Fight Gyms Bravo sin efterlängtade proffsdebut.

Det är en debut som MMA-Sverige väntat på länge och som har skjutits fram på grund av bland annat skador. Istället för att brytas ner av tiden utanför buren så har Bravo istället låtit frånvaron sporra och motivera honom. 

– Det var länge sedan, absolut, men det är en del skador och lite annat som har kommit i vägen de senaste åren, men det har bara gett mig ännu mer insikter och ännu mer glöd för att komma tillbaka och göra den här proffsdebuten, berättar Bravo i intervju med Maximum Sports. 

Sedan Bravo vunnit MMA-SM år 2019 och sedan säkrat imponerande segrar över fighters som Allstars Djaba Murtazaliev och Johan Dahl så har MMA-Sverige gått vidare med Örebrofightern på sidlinjerna. 

Scenen har utvecklats och svensk lättvikt har fått nya, spännande tillskott som Martin Corney, Baysangur Makaev, Tobias Söderberg och John Oldenqvist, med flera. 

Under tiden har Bravo dock fokuserat på sig själv och har mer eller mindre struntat i vad potentiella konkurrenter och framtida motståndare haft för sig. 

– Jag har i princip missat alla kort som har gått i Sverige. Jag har inte kollat så mycket på den svenska MMA-scenen överhuvudtaget. De enda matcherna jag kollat på är när mina lagkamrater eller folk som jag känner har kört. Annars har jag inte kunnat bry mig mer, om jag ska vara ärlig.

Nu när Bravo har fokuserat på sig själv så har han utvecklats markant i alla avseenden. 

Han har haft all tid han behöver för att se över sina färdigheter på ett ärligt sätt och hur han kan förbättras i alla aspekter av modern MMA. 

– I alla andra sporter i världen känns det som att toppatleter konstant, dag in och dag ut, tvingas reflektera över vilka svagheter och styrkor de har, men i MMA så snackar vi väldigt mycket om coola knockouter istället.

– Jag har behövt sitta ner och ta en rejäl funderare över mitt egna game, vilka styrkor och vilka svagheter jag har, var jag behöver täppa till hål och det är precis det jag har gjort. jag har systematiskt förbättrat mig i stort sett alla distanser; striking, brottning och grappling. Jag har gått in i varje gren för sig och tittat på det som en specialist och fokuserat på vad jag behöver jobba på under en viss period i den här grenen, i detta departementet för att få den maximala utvecklingen. Det är precis det jag har gjort.

– Jag har i stort sett blivit bättre i alla distanser, vilket är ganska sällsynt.

– Min defensiva brottning var helt hyffsad när jag höll på innan men den har blivit nu, min offensiva brottning har gått ifrån att vara nästan icke existerande till att vara väldigt, väldigt bra. Min offensiva striking har blivit väldigt aggressiv, min defensiva striking har blivit mycket vassare, min offensiva grappling har blivit väldigt bra, min defensiva grappling har blivit betydligt bättre än vad den var innan, så det är så här jag hållit på.

 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Eladio Bravo om motståndaren: ”Ett hinder i vägen”

Den Irlandbaserade italienaren Perri må inte ha ett matchfacit som är vinnande, men han har gott om topperafarenhet. Han har tävlat professionellt sedan 2019 och hans enda vinst som proffs skedde via teknisk knockout endast 40 sekunder in i den allra första ronden. 

Bravo har dock inte lagt särskilt mycket tankekraft kring sin motståndare – åtminstone inte mer än vanligt. 

– Min motståndare – jag kan inte bry mig mindre om honom, säger Eladio Bravo. Jag har kollat på ett par matcher han har gått bara för att få en känsla av hur han rör sig, vad han gör, vad han gillar att göra, var han gillar att vara, vilka slag han prioriterar, vilka nedtagningar han prioriterar, vilka positioner i striking han prioriterar. Men det är saker jag har gjort för alla andra så det är inte något nytt för honom direkt, så egentligen bryr jag mig inte så mycket om honom.

– Jag ser bara honom som ett hinder i vägen och som ett problem som måste lösas på plats och jag ser att jag är bättre än honom på alla distanser. Jag ser inte att han kommer kunna ta mig i varken striking, eller kunna ta ner med eller kunna clincha med mig.

Bravo har en fightingstil olik många andra.

När han besegrade Murtazaliev på Fight Club Rush 6 drog han åt sig jämförelser med UFC-mästaren Israel Adesanya och Örebrotalangen har onekligen en fightingstil som är spexig och oförutsägbar. 

Inför sin proffsdebut så ser Bravo sin okonventionella stil, tillsammans med sin frånvaro från  rampljuset de senaste åren, som en av sina fördelar i mötet med Perri. 

– Mitt största övertag i matchen är att jag kommer in i matchen med ett skill set som han inte har sett förut, förklarar Örebrofightern. Jag har sett det han har att erbjuda, han har inte sett det jag har att erbjuda, någonsin.

De inbitna, svenska MMA-fansen har längtat efter Bravos återkomst och med all rätt. Hans frånvaro har inte gått obemärkt och förväntningarna är nu höga inför supertalangens allra första proffsmatch. 

Det bästa sättet för Bravo att återvända hade varit att göra det med bravur och flera utropstecken på prestationen. Det är precis vad han utlovar. 

– Fansen kan absolut förvänta sig en kalkylerad prestation där jag kommer bryta ner den här killen systematiskt över tiden, det är vad som kommer hända, avslutar Bravo.

– Ni kommer få se hans livslust minska för varje minut, för varje sekund som går i den där buren. Ni kommer se att han inte kommer kunna implementera sitt game överhuvudtaget och han kommer bli extremt frustrerad och tappa hoppet helt och hållet.

– Ni kommer se honom bryta mentalt eller brytas fysiskt, det är vad som kommer hända. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Eladio Bravo på Allstars Fight Night 1? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Svenske supertalangen inför debuten: ”Ni kommer se hans livslust minska” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela