Andreas Ståhlberg mötte Aldin Reiz på FCR 20 i Västerås.

Andreas Ståhlberg – Sveriges starkaste man 2019 – gjorde precis sin MMA-debut då han tog sig Aldin Reiz från Örebro Fight Gym i en supertungviktsmatch. Matchen gick av stapeln på underkortet på FCR 20.

Starkemannen Stålberg öppnade sin MMA-debut i full fart och jobbade hårt mot buren. Reiz behöll dock lugnet och fick ned matchen på marken där han landade tung ground-and-pound tills domaren bröt matchen efter 1:12 på klockan.

– Min bästa helg i livet, sa Reiz i buren efter matchen. Jag visste att jag skulle slå Sveriges starkaste man.

På frågan vad som händer härnäst hade Örebrofajtern ett snabbt svar.

– AC/DC-konsert, sa Reiz

Läs mer: Fem matcher du absolut inte får missa på FCR 20

Andreas Ståhlberg: ”Kollar typ aldrig på UFC”

Ståhlberg har tränat med FCR-fajtern Andreas ”Bane” Gustafsson och körde ett åtta veckors träningsläger inför sin MMA-debut i Västerås.

– Jag kollar typ aldrig på UFC eller MMA. Jag kollade lite mer när jag var yngre, då kommer jag ihåg Bob Sapp och tänkte man kan faktiskt slåss fast man har mycket muskler, även om det inte blir så vackert, vem bryr sig om hur man vinner,” sa Ståhlberg till Maximum Sports innan matchen på FCR 20.

– Jag är för ny, för okunnig för att uttala mig om mer än faktumet att fansen inte har sett någon med så stor hydda och kött gå in i en bur tidigare.

Läs mer: Lööf om tuffaste motståndaren hittills: ”Han är vass men jag kommer vara vassare”

Följ Maximum Sports på Instagram för det senaste inom svensk MMA!

The post Sveriges starkaste man gav allt men förlorade MMA debuten på FCR 20 appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela