Fight Club Rush (FCR) 20 ser ut att bli organisationens största gala hittills och just begreppet ”största” kunde inte vara mer passande då Andreas Ståhlberg – Sveriges starkaste man 2019 – gör MMA-debut!

Ståhlberg kommer ta sig an Aldin Reiz från Örebro Fight Gym i en supertungviktsmatch den första juni som lär få buren att skaka. Det blir Ståhlbergs första MMA-match men han är inte nödvändigtvis helt ovan kampsport. Det finns en viss grund men intresset för kampsport är relativt nytt.

– Jag har bara hållit på med brottning något år när jag var 5-6 år gammal, jag har aldrig haft kampsport intresse innan, berättar Ståhlberg för Maximum Sports.

Intresset infann sig dock och Ståhlberg började få kontakt med FCR-stjärnan Andreas ”Bane” Gustafsson. Sedan vänskapen blivit starkare har även Ståhlbergs satsning blivit mer intensiv. Under de senaste månaderna har han tränat tillsammans med Gustafsson på Västerås Fight Club.

– Träningen på VFC är såklart jobbigt men givande samtidigt. Alla där är ödmjuka o tar hänsyn till att man är ny. Men mest tränar jag med Andreas utanför klubben när vi har möjlighet att ses , samt Fredrik Raask som lär mig brottningen samt Melker Hagelin som hjälper mig med boxningen. Fantastisk att man har sådana människor runt sig som ställer upp utan att tveka

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Kollar typ aldrig på UFC”

Att göra MMA-debut i FCR är sällsynt. Det är sällan fighters tävlar i FCR med blygsamma matchfacit. Några av de som har haft sin första eller andra match i MMA i FCR är exempelvis Liam Pitts och Samuel Ericsson.

Det faktum talar ett tydligt språk om hur FCR ser Ståhlberg, men bjässen är trots det osäker på framtiden och om han ens återvänder till buren.

– Jag får svara på den frågan efter min första match. Om jag gillar det vill jag nog fortsätta tävla, om inte så kan jag ändå se framför mig att jag fortsätter träna det, då jag fått hälsan på ett helt annat sätt sen jag slutade träna för strongman grenar. Kroppen mår bättre och jag är mer hälsosam.

Trots att han verkar ha funnit ett nytt hem på Västerås Fight Club så utför Ståhlberg mer MMA än vad han själv tittar på.

– Jag kollar typ aldrig på UFC eller MMA. Jag kollade lite mer när jag var yngre, då kommer jag ihåg Bob Sapp och tänkte man kan faktiskt slåss fast man har mycket muskler, även om det inte blir så vackert, vem bryr sig om hur man vinner.

Ståhlberg har inte spenderat mycket tid på UFC Fight Pass och han har inte heller lagt mycket tid på att forska om sin motståndare.

– Vet faktiskt inte alls mycket om honom. Jag hoppas att det blir en bra match.

Ståhlberg må kunna bänka mer än de flesta som tävlar på FCR 20 men han håller trots det fötterna på jorden och ser ödmjukt på möjligheten som väntar den första juni. Han utlovar inte mycket mer än ett äkta spektakel och troligtvis den bokstavligen talat största svenska MMA-matchen hittills.

– Jag är för ny, för okunnig för att uttala mig om mer än faktumet att fansen inte har sett någon med så stor hydda och kött gå in i en bur tidigare.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vinner: Johan Andersson eller Tobias Söderberg?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

The post Sveriges starkaste man om MMA-debuten: ”Vem bryr sig om hur man vinner?” appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela