Nyheter


Talangerna Emil Näsman och Fabian Misk möts i buren – på ett villkor: ”Annars åker handduken in”

Publicerat 1 september, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: FCR MMA / Ijstagram @efn_777Nyligen kunde den första matchen annonseras för Allstars Fight Night (AFN) 3: ett möte i A-klass-MMA mellan den debuterande thaiboxaren Emil Näsman och Gävlefightern Fabian Misk – men det blir ingen vanlig MMA-match. 

Planen är att det egentligen inte blir MMA. 

Misk är finalist i MMA-SM och en av de mest lovande unga MMA-talangerna i nuläget. Tillsyns bör han ha ett stort övertag i MMA mot Näsman – som enbart tävlat i thaiboxning. 

Herrarna planerar dock att föra hela matchen stående på fötterna och har verbalt gått med på att endast använda sig av thaiboxning, vilket tekniskt sett är tillåtet. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Hittade ett kryphål i reglerna

Medan stora organisationer som ONE Championship kör thaiboxning med MMA-handskar så är den tävlingsformen ännu inte tillåten i Sverige. 

Det finns dock inget som hindrar MMA-fighters från att enbart köra strikingtekniker, vilket i praxis gör mötet till en inofficiell thaiboxningsmatch i bur med MMA-handskar. 

– Börjar han brottsas då åker handduken in, skrev Näsman privat till Maximum Sports. 

Näsman tog till sociala medier för att förklara. 

– Till er som frågar vad fan jag håller på med måste jag klargöra: Jag kom överens med Fabian om att köra en thaiboxnignsmatch med MMA-handskar. Eftersom det inte är tillåtet att köra thaiboxning med MMA-handskar i Sverige så måste det gå under MMA-regler. Jag ska alltså inte köra MMA. Tar Fabian ner mig då ska mina tränare kasta in handduken, jag kan inte brottas, Emil Nästman kan inte brottas, men jag är redo för att slåss.

Även om det kommer att räknas som en MMA-match så kan mötet i praktiken bli den första av sitt slag i Sverige – en thaiboxningsmatch med MMA-handskar. 

På så sätt kommer Näsman och Misk inofficiellt skapa svensk kampsportshistoria den 30 september. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vinner: Emil Näsman eller Fabian Misk? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Talangerna möts i buren – på ett villkor: ”Annars åker handduken in” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela