Den svenske lättviktaren Tobias Söderberg (1-2) tog sig till Finland ikväll för en bortamatch mot den hajpade hemmafavoriten Niko Aikonen (3-1-1).

Mötet skedde på CAGE 62 i en av de största finska MMA-galorna i år.

Aikonen fick in en hård spark mot kroppen som fick en reaktion ur svensken. Söderberg pressade dock starkt och började få igång sina kombinationer – vilket ledde till att han sänkte Aikonen! Efter att ha följt till marken försökte Söderberg träffa med slag men Aikonen höll kvar och lyckades återhämta sig. Aikonen tog sig upp till fötterna och träffade sedan med ännu en brutal spark mot kroppen följt av ett knä som sänkte Söderberg.

Trots sina bästa försök att hålla sig kvar i matchen blev Söderberg så småningom avslutad mot slutet av den första ronden.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Ett möte mellan två nordiska talanger

Söderberg är en före detta representant av det svenska MMA-landslaget och har en stark brottningsbakgrund. Som A-klassfighter besegrat bland andra Wasi Adeshina och Raymond Johansson med flera. Linköpingsfightern gjorde proffsdebut på Wolf Fight Promotion 5 i december 2022 och besegrade där Tobias Wallberg via submission. Efter cirka ett år återvände Söderberg mot Mattias Henriksson i en match han förlorade via submission i rond två.

Aikonen har representerat Finland i stora internationella tävlingar och hade inför CAGE 62 säkrat alla sina proffsvinster via knockout i den första ronden – statistik som fortfarande håller.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem borde Tobias Söderberg möta efter debuten i CAGE?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

Dela