Tony Ferguson har hävdat sig oskyldig efter att han blivit åtalad för en förseelse där han ska krockat med sin lastbil rattfull i Hollywood, Kalifornien.

Tony Ferguson välte med sin lastbil efter krock med två bilar

Åklagarna har utfärdat åtalet i och med att Ferguson dykt upp vid ett förhör förra veckan enligt en rapport från TMZ.

Den forne UFC-interimmästaren i lättviktaren arresterades den 7 maj efter att han ska ha krockat med två parkerade bilar och vält med sin lastbil utanför en nattklubb klockan 2 på natten. Ferguson blev sedan förd till häktet efter att han ska ha vägrat göra ett fylletest på plats.

Enligt den första rapporten var Ferguson väldigt ovilliga att samarbeta under undersökningen även om han inte ådrog sig några skador under kraschen. Han släpptes sedan mot borgen.

Sådana förseelser i berusat tillstånd brukar vanligtvis bestraffas med en böter på 1000 dollar i Kalifornien som även brukar innefatta en rehabilitering för alkoholism med utbildning om riskerna med alkohol. Fängelse är sällan ett alternativ, i synnerhet när det är första gången någon åtalats för rattfylla.

Ser ut att bli villkorligt frigiven

Om Ferguson bedöms vara skyldig kommer han troligtvis vara informellt villkorligt frigiven vilket innebär att han inte kommer få hamna i ytterligare juridiska problem under en period.

Ferguson har inte offentligt uttalat sig om den påstådda krocken eller den åtalade rattfyllan. Härnäst kommer han fightas redan den 29 juli vid UFC 291 mot Bobby Green i Salt Lake City.

The post Tony Ferguson hävdar sig oskyldig efter misstänkta rattfyllan appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela