Nyheter


Tony Ferguson vs. Paddy Pimblett på UFC 296!

Publicerat 23 september, 2023

By Sofia Gembel

Foto: UFCÄnnu en namnstark match har blivit bokad för UFC 296! 

Den tidigare interim lättviktsmästaren Tony Ferguson möter publikfavoriten Paddy Pimblett i ett möte i lättvikt! 

Det var inatt som Dana White gick ut offentligt om att denna match nu är klar för galan som äger rum den 16e december i Las Vegas. Han berättade även att en welterviktsmatch är klar där Stephen Thomson och Shavkhat Rakhmonov ställs mot varandra.

BREAKING!!! More fights on Dec. 16th in Vegas. Tickets on sale Oct. 20th #UFC296 pic.twitter.com/JHpQtqYSbw

— danawhite (@danawhite) September 23, 2023

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Vristskada vs. 6 raka förluster

Sist vi såg Pimblett i buren var på UFC 282, där han mötte Jared Gordon och Pimblett vann via enhälligt domslut. Dock skadade han sin vrist under matchen som krävde operation, och han förväntades inte komma tillbaka till oktagonen redan i år.

Men nu står han klar för ett möte med ett av de största namnen inom MMA. 

Ferguson har tidigare suttit på otroligt långa vinsviter men han kommer nu från sex raka förluster. Han siktar självklart på att bryta detta med en vinst mot Pimblett.

Ferguson sågs senast i ett möte med Bobby Green på UFC 291 där Green submittade Fergusson via arm triangle choke i första ronden. Trots Fergusons senaste nederlag har han kunskaper och tekniker som kan bli en utmaning för den 28-åriga Pimblett. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem tror du vinner av Ferguson och Pimblett?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Tony Ferguson vs. Paddy Pimblett på UFC 296! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela