Nyheter


Topprankade forne titelutmanaren Marvin Vettori vill möta Khamzat: ”Jag finns här”

Publicerat 12 april, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev BonhageDet sägs att det största problemet som den svenske UFC-stjärnan Khamzat Chimaev har är att hitta en villig motståndare, men den tredjerankade, tvåfaldige titelutmanaren Marvin Vettori är mer än öppen för ett möte. 

I helgen möter Vettori Jared Cannonier i huvudmatchen på UFC Vegas 75. Inför matchen talade italienaren med pressen och tydliggjorde sin öppenhet gällande ett möte med Khamzat. 

– Jag välkomnar alltid honom, sade Vettori om ett potentiellt möte med Khamzat. Var som helst. Javisst, om han vill det så är jag här. Jag har aldrig tackat nej till en fajt. Jag har aldrig dragit mig ur en match. Så snälla, hämta honom också.

Vettori är i en knepig situation i mellanviktsklassen då han redan har förlorat två matcher mot den regerande mästaren Israel Adesanya. Cannonier har också tydligt förlorat mot Adesanya när han utmanade om titeln. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Möter näste motståndaren härnäst?

Tidigare har Khamzat länkats till en match mot den provocerande mellanviktaren Paulo Costa. Den matchningen verkar dock ha runnit ut i sanden sedan ryktena började flöda. 

Sedan dess har uppgifter kommit fram som antyder på att Khamzat istället kommer att möta den forne welterviktsmästaren Kamaru Usman

Den matchen har ännu inte blivit officiell men det är fullt logiskt och något som Khamzat verkar vara intresserad av.

– Usman vill fajtas, sade Khamzat. Jag blir hans sista match. Han vill ha pengar, han vet var pengarna är. Alla vet om pengarna. Nu kommer jag möta den här killen i Abu Dhabi och slå in hans ansikte, avsluta honom, sedan måste de ge mig titelchans. 

Skulle Khamzat vilja så verkar dock en möjlighet finnas mot Vettori. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hade du velat se Khamzat Chimaev vs Marvin Vettori? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Topprankade forne titelutmanaren vill möta Khamzat: ”Jag finns här” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela