Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/c/6/b/bjjtv.se/httpd.www/wp-content/plugins/og/includes/iworks/class-iworks-opengraph.php on line 331
Tungviktsprofilen Nermin Hajdarpašić inför den internationella debutenMMA & UFC NYHETER – SVERIGE

Den 15 oktober kommer Nermin Hajdarpašić kliva in i buren för att gå sin första proffsmatch utomlands. Västerås-fightern ställs mot en rutinerad tysk.

Nermin Hajdarpašić – ”Tjäna pengar och sparka alla i huvudet”

Hajdarpašić genomförde sin professionella MMA-debut i mars, 2021. Fyra matcher har det blivit och tungviktaren har gått segrande ur samtliga. Än så länge har västeråsaren endast tävlat på svensk mark. Den kommande veckan bär det dock av till Frankfurt, Tyskland. Hemmafightern Alexander Poppeck kommer stå för motståndet. 30-åringen genomförde sin professionella debut 2013 och har hunnit med ytterligare 17 matcher sedan dess. Tungviktaren har framförallt hållit till på den europeiska scenen, men har även även tävlat i Dana White’s Contender Series och PFL Challenges Series. Det har dock aldrig räckt helt hela vägen till den riktigt stora scenen för Poppeck. Samtliga av tyskens förluster har kommit mot fighters som vid något tillfälle har tävlat i UFC eller Bellator MMA. Han står med ett totalt matchfacit som lyder 14-4-0.

I en kommentar till Kimura berättade Hajdarpašić om sina tankar inför den kommande matchen.

Det känns jäkligt bra att äntligen kommer ut på internationella scenen och tjäna pengar. Kontraktet är på tre matcher inom ett år. (Peppeck) är en bra motståndare, bättre än mig på pappret. Vi får se i praktiken. Han kommer dyka snabbt och kommer nog inte våga stå med mig, men jag förstår honom. Planerna är att tjäna pengar och sparka alla på huvudet.

Till Tyskland följer tränaren Jörgen Hamberg med.

I nuläget befinner sig Hajdarpašić på placering nummer två, sett till Sveriges MMA-ranking. Endast UFC-veteranen Ilir Latifi är högre rankad.

OKTAGON 36 går av stapeln nästa lördag. Eventet går att köpa som PPV via organisationens hemsida till en kostnad av 120 SEK.

Sveriges MMA-ranking: Tungvikt

1. Ilir Latifi (15-8, 1NC)

2. Nermin Hajdarpašić (4-0)

3. Irman Smajic (3-1)

4. Jonnie Andersson (1-0)

5. Kevin Munje (1-1)

The post Tungviktsprofilen Nermin Hajdarpašić inför den internationella debuten appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela
Generated by Feedzy