Nyheter


Tvåfaldige mästaren Javad Vahid Rezah om nästa steg: ”Jag har unfinished business”

november 7, 2023

 

By Sebastian Vendel-Martinez

© Björn Johansson / https://bjornj.se/Två svenska mästare i thaiboxning rök ihop en andra gång i helgen på Zone Pro League (ZPL) 6 när Göteborgaren Javad Vahid Rezah från Fighter Centre ställdes mot Sam Wingqvist från Karlstad Muay Thai. 

Inför matchen hade Rezah vunnit den första matchen men sedan dess hade Wingqvist hunnit vinna SM i thaiboxning och hade utvecklats markant. 

Det var just Wingqvists utveckling som gjorde så att Rezah gjorde ett undantag och gick med på en returmatch. 

– Det finns en anledning till varför jag aldrig brukar ge folk rematch, men Sam hade tävlat mycket sedan sist och gjort mycket bra ifrån sig, han förtjänade en rematch, berättar Rezah för Maximum Sports. Jag tar bara matcher som jag känner gör mig bättre och det gör Sam. Han kändes mycket mer erfaren och lugn denna gången, mycket säkrare och det gjorde han väldigt bra.

Det blev en jämn tillställning där Wingqvist inledde starkt, men Rezah började ta sig in i matchen igen och herrarna utkämpade en match med teknisk, våldsam, briljans. 

Efter tre ronder utsågs Rezah till segrare men han erkänner att han var osäker när han inväntade domslutet. I slutändan kände Rezah att han hade åstadkommit mer skada men ger sin motståndare eloge. 

– Det var det, vi ska inte vara sådana, så nej när en match är jämn de lite osäkert, Jag kände jag vann rond två och tre, men ändå inte ett och två, då vi alla vet alla dommare tycker olika saker väger mer… Väger hans clinch kontroll mer, eller min skada i Ståendet? Så de va frågan och i proffs så vet vi alla att skada går först inte träff som det är i IFMA, men det är min sida av detta. Oavsett så är Sam en riktig vinnare i mina ögon, de inte många som är de men Sam är verkligen det, hans personlighet och som fighter han är en stjärna.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Min stil bara försvann och jag visste inte varför”

Att matchen var så pass jämn är något som Rezah inte alls är nöjd med. Han gick match på hemmaplan och ville ge Göteborgsfansen en enastående prestation. 

Rezah godtar vinsten, men inte med särskilt mycket glädje. 

– Nej jag är så jävla missnöjd, det finns många anledningar som jag inte orkar ta upp. Allt bra för en gångs skull inför matchen allt var super ingen skada inga allvarliga hälsoproblem som jag brukar ha. Men ändå klipper inte mina sparkar, jag rör mig inte som jag brukar, min hjärna kunde inte se luckorna, min stil bara försvann och jag visste inte varför. Det är ingen stolt vinst detta, jag är riktigt besviken på mig själv, jag var en 2/10 på lördag, när jag ska va en 10a.

Rezah har tidigare planerats gå matcher i MMA. Han hade bland annat bokats för en match på Wolf Fight Promotion (WFP), men tvingades dra sig ur på grund av en skada. 

Göteborgaren hoppas på att kunna gå en MMA-match på WFP 9 den andra december, men måste se till att han är hel innan dess.

– Ja fick ju en fin skallning rakt på axeln av Sam haha, så min axel muskel är ju lite av, så vi får ju se om jag hinner återhämta mig innan Wolf kör, för jag är ju i form.

För över ett år sedan hade Rezah uttalade planer om att helt och hållet gå över till MMA. Medan det slutgiltiga målet fortfarande är en karriär i MMA så har de planerna bromsats.

 Reza har något han vill åstadkomma innan han lämnar ifrån sig 10oz-handskarna och börjar fajtas i bur på heltid. 

– Jag har bara ett riktigt mål under 2024: der är att bli världsmästaren i min viktklass -57 kilo i Thaiboxnings-VM och det är den enda anledningen till alla som inte förstått varför jag inte gått över redan helt till MMA, jag har unfinished business i thai-sidan. Jag kan bara inte, Jag är inte en världsmästare utan titeln. 

– Jag gav alla ett löfte, jag tänker hålla det.

Med tanke på sin underhållande fightingstil samt personlighet så lär fansen inte vara alltför kräsna om Rezah tävlar i ring eller bur härnäst, så länge som de får se honom tävla. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du Javad Vahid Rezah vinner VM i thaiboxning 2024?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Tvåfaldige mästaren om nästa steg: ”Jag har unfinished business” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela