Tungvikten inom boxning och MMA fortsätter hinta om en crossover-match.

Tyson Fury har ett erbjudande till Francis Ngannou och Jon Jones

Det har inte varit någon hemlighet att Francis Ngannous stora mål detta år är att få till en professionell boxningsmatch. Helst ska detta ske mot någon boxningens största namn då det diskuterats om möten mot Tyson Fury, Deontay Wilder, och Anthony Joshua. Under de senaste månaderna har dock UFC:s nya tungviktsmästare Jon Jones anmält sitt intresse att i alla fall möta Fury.

Samtalen mellan Ngannou och Fury såg till en börjat ut att leda till något konkret där det hintade om en boxningsmatch med vissa MMA-regler. Fury har verkar allt mer skeptisk när det kommer till saker som har att göra med MMA oavsett om det gäller Ngannou eller Jones. Men om de faktiskt vill boxas har Fury en lösning.

Fury sade följande via Instagram:

Tyson Fury now saying he wants to fight Jon Jones and Francis Ngannou on the same night…

[ @Tyson_Fury] pic.twitter.com/aoka2ANZI6

— Michael Benson (@MichaelBensonn) June 14, 2023

I hear that Jon Jones is looking for a fight. Me. I’m your man.

Here’s a thought. How about this … How about I fight Jon Jones and Francis Ngannou on the same night? How about that? That’s how much I value them two bums. Let’s go, boys.

Ngannou ryktas möta Deontay Wilder

UFC-bossen Dana White har lovat att hjälpa få till Jones vs. Fury – om det händer i oktagonen. Att låta Jones gå och boxas är en helt annan historia om man antar att detsamma gäller den nye tungviktsmästaren som gällde den gamle; Ngannou.

Inom MMA är det ännu oklart vem Jones kommer möta i sitt första titelförsvar där det antingen blir Stipe Miocic eller Serghei Pavlovich. Ngannou planerar i sin tur inte att gå en MMA-match förrän nästa år då han är tänkt att debuter i Professional Fighters League (PFL). Det återstår att se om Ngannou lyckas få till en boxningsmatch detta år där Deontay Wilder är den troligaste motståndaren just nu.

The post Tyson Fury vill möta Jon Jones och Francis Ngannou på samma kväll appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela