Sveriges Bea Malecki har blivit borttagen från UFC lista över fighters.

Bea Malecki inte längre med UFC

2021 var senaste gången vi såg Bea Malecki i buren. Då åkte hon på karriärens första förlust, detta via knockout i rond ett.

Ett tag senare gick hon ut med oroväckande nyheter om att hon dragit på sig en hjärnskada. Hon berättade om svårighet med minne och tal, samt vid flera tillfällen slumpmässigt drabbats av huvudvärk.

Jag har inte varit försiktig med min hjärna under alla dessa år av kampsportande. Jag har sparrats så otroligt många gånger där det känts som att min hjärna ska ploppa ur mitt huvud där jag inte kommit ihåg vart jag ställde bilen på väg hem.

Jag har haft konstiga huvudvärkar efter sparring och jag känner att min hjärna är långsam… Jag känner att det här är något jag måste ta hand om. Jag har börjat säga fel ord som inte har med saken att göra. Till exempel kanske jag vill säga ”imorgon” men säger istället ”på övervåningen” och jag tänker för mig själv ”vad sa jag nyss”?

Men trots det gick hon nyligen ut med att en comeback var aktuell. På sin Instagram laddade hon upp ett klipp där hon frågade fansen om de såg fram emot hennes återkomst till sporten.

Inatt stod det dock klart att Bea blivit borttagen från UFC’s lista av fighters. Inge uttalande har gjorts varken av Bea eller hennes management.

Fighter removed: Bea Malecki

— UFC Roster Watch (@UFCRosterWatch) June 8, 2023

Ilir Latifi också släppt av UFC

Flera andra fighters har också blivit släppta den senaste tiden. Bland dessa svenska pionjären Ilir Latifi samt Finlands Makwan Amirkhani. Mer om det i vår artikel:

UFC går skilda vägar med flera skandinaviska fighters

The post UFC bryter med Bea Malecki – pratade nyligen om en comeback appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela