Igor Severino fick inte betalt för sin match mot Andre Lima under UFC Vegas 89. Detta efter en oväntad bitattack.

Igor Severino utslängd från UFC efter bitattack

Severinos lön hölls tillbaka av Nevada Athletic Commission efter att han diskvalificerats. Brasilianaren bet landsmannen Lima i den andra ronden av den gångna helgens underkortsmatch på UFC APEX. Detta enligt MMA Fighting. Personen bad att få förbli anonym eftersom de inte är auktoriserade att diskutera ärendet offentligt.

Den exakta summan av Severinos lön är okänd eftersom NAC inte avslöjar löner offentligt.

Severino står inför en potentiell avstängning och böter för sitt beteende vid nästa månads NAC-möte. Mike Tyson bötfälldes med 3 miljoner dollar och hans boxningslicens återkallades efter hans ökända attack. Han bet den dåvarande mästaren Evander Holyfields öra, och rev av en del av det helt och hållet.

UFC:s president Dana White indikerade initialt att Severino skulle möta konsekvenser från NAC, som övervakade UFC Vegas 89. UFC-chefen tillkännagav också att Severino skulle släppas från UFC efter endast en match i en karriär som började med en seger under ett avsnitt av Dana White’s Contender Series.

Trots att han blivit biten och fått synliga märken på sin arm ansåg Lima att Severino borde få en ny chans av UFC. Den segrande fightern var på gott humör efter det bisarra incidenten, så pass att han tatuerade bettet med texten ’I got f****** bit’. En imponerad White tillkännagav senare att han skulle ge Lima ytterligare 25 000 dollar för tatueringen, utöver 25 000 dollar för bettet.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av ESPN MMA (@espnmma)

The post UFC-fajtern får inte ut sin lön efter bitattacken appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela