En planerad match har nyligen ställts in på grund av allvarliga anklagelser mot en av de deltagande utövarna. En UFC-fighter är anklagad för grova brott som kidnappning och misshandel.

Anklagelser om kidnappning och misshandel av italiensk man i Thailand

Khusein Askhabov, som skulle mött Daniel Pineda på UFC Vegas 80, har blivit arresterad i Thailand och anklagas för kidnappning, tortyr och utpressning i samband med en påstådd kidnappning av en italiensk man i Phuket.

UFC släppte ett uttalande efter att rapporter om arresteringen kommit fram i media, inklusive The Phuket News. I uttalandet meddelar organisationen att de är medvetna om arresteringen och de allvarliga anklagelserna mot Khusein Askhabov. UFC avser att samla mer information om händelsen och invänta den rättsliga processen innan de gör ytterligare uttalanden. Samtidigt meddelar de att hans planerade match den 7 oktober har blivit inställd.

Det är i skrivande stund oklart vem Pineda kommer att möta på UFC Vegas 80, som äger rum den 7 oktober på UFC Apex i Las Vegas.

Askhabov, som är född i Kazakstan, skulle göra sin andra framträdande i oktagonen efter en förlust i debuten mot Jamall Emmers på UFC Vegas 69 i februari.

Enligt rapporten från The Phuket News kom arresteringen av Askhabov efter att en arresteringsorder utfärdats den 4 september. Order pekade ut honom och hans tvillingbror, Khasan Askhabov, som en av tre kazakiska medborgare som anklagades för att ha genomfört ett inbrott i en villa i Phuket den 3 september. Under inbrottet ska de påstådda tjuvarna ha stulit föremål värda omkring 12 miljoner thailändska baht, eller cirka 3 741 759 SEK. Bland de påstådda stöldgodsen fanns tre lyxklockor, en Apple-laptop och telefon, den påstådda offrets pass och betalkort, samt andra föremål.

Misshandlades i timmar enligt rapporten

Rapporten hävdar att de påstådda tjuvarna överraskade den italienske mannen i hans sömn och band och munkavlade honom. Under flera timmar misshandlade de honom och försökte tvinga honom att lämna information. En okänd person uppges ha gett dem information om mannens värdesaker och ha kommunicerat med de påstådda tjuvarna under inbrottet.

Efter att de påstådda tjuvarna lämnat platsen, lyckades mannen fly till säkerhet, men han uppges ha lidit av blåmärken och skador från misshandeln. Männen ska enligt rapporten ha lämnat Phuket och flugit till Dubai den 4 september, dagen efter det påstådda överfallet.

Askhabov klev in i UFC med ett obesegrat matchfacit och 23 raka vinster.

The post UFC-fighter misstänkt för kupp i Thailand med tortyrinslag appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela