Israel Adesanya och Alexander Volkanovski är inte glada över domarnas insats efter att deras lagkamrat Kai Kara-France blivit kontroversiellt besegrad av svenske Amir Albazi i helgen.

Israel Adesanya och Alexander Volkanovski kommer till lagkamratens försvar

Natten till söndag drabbade Albazi och Kara-France samman i UFC Apex i Las Vegas, Nevada där herrarna bjöd på stor underhållning. Slutet på matchen lämnade dock en dålig eftersmak hos många av tittarna.

Bredängsonen Albazi vann matchen via delat domslut efter att domarna Chris Lee och Sal D’Amato gett mer poäng till Albazi. Många anser dock att Nya-Zeeländaren borde fått segern.

Både UFC-mästaren i fjädervikt Alexander Volkanovski och mellanviktsmästaren Israel Adesanya kommer nu till Kara-Frances försvar och de tog båda till Twitter där nigerianen ansåg att poängdomarna borde intervjuas efter matchen:

Start interviewing the judges after fights.
Hold them accountable for their work.

— Israel Adesanya (@stylebender) June 4, 2023

Galet att ge den fjärde ronden till Albazi

Adesanyas skrev sedan att han visste redan innan att domarna i fråga skulle klanta till det och han fick sedan medhåll i kritiken mot dessa då Volkanovski ansåg att det var sinnessjukt att Albazi fått den fjärde ronden av Chris Lee:

Giving Amir rd 4 is just insane

— Alex Volkanovski (@alexvolkanovski) June 4, 2023

Adesanya ansåg att poängdomarna nu borde sparkas:

Fire Chris Lee & Sal Deez nuts.

— Israel Adesanya (@stylebender) June 4, 2023

Det är ett hårt slag för Kara-France som inte fightats sedan juli 2022 då han avslutades via TKO av den nuvarande flugviktsmästaren Brandon Moreno och nu besegrats i två raka matcher. Han tvekade inte efter matchen att proklamera att alla som såg matchen vet vem den egentlige segraren är.

The post UFC-mästarna sågar domarna efter Amir Albazis seger appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela