Natten till söndag avslutade dubbelmästarinnan Amanda Nunes sin professionella karriär. Nu kan en viktklass lämna organisationen tillsammans med brasilianskan.

Dana White – ”Det är ett logiskt beslut”

Efter UFC 289 och Nunes meddelande om att hon lämnar sporten, fick UFC:s presidenten Dana White frågan om framtiden för organisationens kvinnliga fjäderviktsdivision.

Med tiden har divisionens talangpool nästan helt försvunnit. Vissa fighters har fokuserat på bantamviktsdivisionen och andra utövare har släppts av organisationen. White har tidigare antytt att divisionen troligtvis kommer att försvinna när Nunes bestämmer sig för att lämna UFC, och han bekräftade på söndagsmorgonen att planen förmodligen kommer att vara densamma. Transkribering via MMA Junkie.

The answer is probably yes. I mean, I don’t make these decisions the night of the fight. … Yeah, I don’t know. But it makes sense.

Divisionen startades upp i december 2016, med en match mellan Germaine de Randamie och Holly Holm i samband UFC 208. De Randamie vann och blev divisionens första mästarinna, men gav därefter upp sitt bälte på grund av inaktivitet. Detta öppnade vägen för Cris Cyborg som blev mästarinna i viktklassen strax därefter. Nunes besegrade, och avslutade, Cyborg och tog titeln under UFC 214 i augusti 2017 och har varit mästarinna sedan dess. Bältet har dock inte försvarats sedan i mars, 2021.

The post UFC skrotar troligtvis en viktklass efter nattens gala appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela