Endast en vecka inför sin match mot Jailton Almeida vid UFC Sao Paulo har Derrick Lewis arresterats och åtalats för vårdslöst körande i Houston, Texas. Detta efter att kört 219 kilometer i timmen på en väg där fastighetsgränsen låg på 80 den 25 oktober.

Derrick Lewis står åtalad för fortkörning

Derrick Lewis, 38 år, har arresterats och senare släppts mot borgen efter att betalt 100 dollar. Amerikanens nästa datum i rätten är schemalagt till den 27 december. Händelsen rapporterades först av ABC13 från Houston.

Enligt rättsdokumenten har Lewis åtalats efter att han ska kört sitt fordon med ”medveten likgiltighet när det kommer till människors säkerhet och tillhörigheter genom att kört på en hög hastighet och bytt filer på ett farligt sätt”.

Lewis blev stoppad efter att kört förbi en polis i röd Lamborghini. Fightern körde nästan tre gånger snabbare än tillåtet samtidigt som den sicksackade i trafiken. Tungviktaren som innehar rekordet för flest antal knockouts i UFC:s historien står åtalad för en förseelse efter arresteringen. Lewis riskerar nu 30 dagar i fängelset och en böter på 200 dollar.

Händelsen kommer just som Lewis förberett sig på att möta Jailton Almedia på dennes i hemmaplan i huvudmatchen i Sao Paulo, Brasilien. Det är första gången som Lewis fightats sedan han skrev på sitt nya kontrakt med UFC. Detta efter att blivit kontraktslös efter segern mot Marcos Rogerio de Lima i juli.

The post UFC-stjärnan arresterad – bokad till match i helgen appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela