Den 15 juni är det på nytt dags för UFC-svenskan Josefine ”Thunder” Knutsson att kliva in i oktagonen.

Den 28-åriga svenskan kommer att gå sin andra UFC-match då hon möter den brasilianska UFC-debutanten Julia ”Psycho” Polastri på UFC Vegas 93. Knutsson kommer att försöka behåll sitt obesegrade matchfacit intakt och förlänga vinstsviten till åtta raka vinster, varav tre vinster varit i UFC-sammanhang.

Först kom Knutsson att vinna sin Road to UFC-match i juni 2022 och året därefter vann hon på Dana White’s Contender Series 59. Trots detta så fick svenskan inte något UFC-kontrakt direkt utan fick istället ta sin debut på kort varsel. I september 2023 gjorde ”Thunder” Knutsson en strålande debut då hon dominerade amerikanskan Marnic Mann och slutligen vann via domslut.

Hon skulle egentligen ha mött brasilianskan Julia Polastri i mars, men en ryggskada tvingade Knutsson att dra sig ur matchen i sista minut. Den 15 juni kommer hon dock att få en ny chans att möta ”Psycho” Polastri, något hon glädjer sig åt.

– Det är fantastiskt att få Julia igen, sade Josefine Knutsson i en exklusiv intervju med Frontkick. Vi har redan förberett oss för henne, så nu fokuserar jag bara på att hålla min kropp intakt.

Knutsson förklarar att det var hennes rygg som var anledningen till att hon behövde dra sig ur matchen sist, men att hon numera lärt sig från sina misstag.

– Min rygg blev stelare och stelare under träningslägret. På mina träningsläger bygger vi upp intensiteten med hård sparring och sånt innan vi åker iväg för att gå match. Det var vid denna tidpunkt som min rygg började krångla. Jag försökte med alla möjliga behandlingar i en vecka, men inget hjälpte. Så tyvärr blev vi tvungna att ställa in. Vi kunde bara inte riskera något.

– Det sög förstås, men det var också en tankeställare. Jag kan inte träna på samma sätt som jag gör på ett träningsläger. Jag måste träna smartare och lägga till saker i min träning som jag inte har gjort tidigare. Jag behöver göra prehab och fokusera på muskler som jag behöver stärka.

Josefine Knutsson om att träna med Khamzat och andra UFC-fighters

Knutsson representerar Allstars Training Center i Stockholm, Sverige men har inför denna match kommit att träna även utanför Sveriges gränser. Hon har bland annat tränat i Thailand där hon fann en riktigt bra träningspartner i fjortonrankade UFC-fightern Casey O’Neill.

– Vi fungerade riktigt bra ihop, hon är väldigt duktig. Med vissa tjejer är det för mycket prestige när det gäller sparring, kanske för att vi är så få. Men med Casey var det precis tvärtom och det var jättebra. Vi tjejer borde jobba mer tillsammans och lära av varandra. Jag vill få ut så mycket som möjligt av träningen med andra tjejer.

​Efter Thailand bar det av till Förenade Arabemiraten och dit hon blev medbjuden av sin UFC-kollega och lagkamrat Khamzat Chimaev. Khamzat håller själv på att förbereda sig inför en toppmatch mot Robert Whittaker i huvudmatchen på UFC Saudi den 22 juni, veckan efter Knutssons UFC-match.

– Det är en riktigt bra motivation att träna tillsammans med Khamzat. Han har en vinnarinställning exakt hela tiden. Det gäller faktiskt alla killar som jag har tränat med där nere. Det ger mig ännu mer motivation och bygger upp en bra laganda i träningslägret. Jag tränade med några väldigt tuffa killar, så nära min vikt som möjligt. Det var mycket sparring och fysisk träning. I ett varmt klimat också. Tur att jag var i Thailand före Dubai.

The post UFC-svenskan Josefine Knutsson tar Khamzat till hjälp: ”Riktigt bra motivation” appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela