Under lördagskvällen och natten till söndag går UFC Vegas 90 av stapeln. Läsaren kan ta del av information om galan i artikeln nedan.

Chris Curtis möter Brendan Allen i huvudmatchen

Nattens gala toppas av en match i organisationens mellanviktsdivision. Brendan Allen, som återfinns på placering nummer sex i UFC:s officiella mellanviktsranking, kommer ta sig an Chris Curtis. Den sistnämnda är rankad som nummer 14. De båda utövarna mötte varandra i december, 2021. Curtis tog hem segern via slag och knän i drabbningens andra rond. Sedan dess har den 28-åriga Allen tagit hem sex raka vinster i organisationen. Han står nu med ett totalt matchfacit som lyder 23-5-0. 36-åriga Curtis har gått 2-2, sett till sina fyra senaste matcher. Han har bland annat åkt på en domslutsförlust mot Jack Hermansson. Curtis står med ett totalt matchfacit som lyder 31-10-0.

En av galan matcher har strukits med kort varsel. Cynthia Calvillo misslyckades med sin invägning för den tredje gången i hennes UFC-karriär och matchen mot Piera Rodriguez kommer därför inte bli av. Maxgränsen för stråviktsdivisionen är 52.6 kg och Calvillo vägde in på 53.97. Även Alexander Hernandez, Nora Cornolle och Melissa Mullins vägde in för tungt. Deras matcher kommer dock fortgå som planerat.

Tider och information om sändning

Galans underkort drar igång 21:00 och sänds exklusivt på UFC Fight Pass. Huvudkortet drar igång 00.00, natten till söndag. I vanlig ordning sänds galans avslutande matcher på Viaplay och i natt är det Magnus Cedenblad samt Pannie Kianzad som agerar svenska kommentatorer.

UFC Vegas 90: Matchkort

Huvudkort

Brendan Allen vs. Chris Curtis
Alexander Hernandez vs. Damon Jackson
Morgan Charriere vs. Chepe Mariscal
Ignacio Bahamondes vs. Christos Giagos
Valter Walker vs. Lukasz Brzeski
Trevor Peek vs. Charlie Campbell

Underkort

Court McGee vs. Alex Morono
Norma Dumont vs. Germaine de Randamie
Pedro Falcao vs. Victor Hugo
Piera Rodriguez vs. Cynthia Calvillo
Dan Argueta  vs. Jean Matsumoto
Dylan Budka vs. Cesar Almeida
Nora Cornolle vs. Melissa Mullins

The post UFC Vegas 90: Tider, matchkort sändning och resultat appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela