Inatt är det fight night och bland kortets kombatanter finner vi lovande Josefine Knutsson.

Josefine Knutsson öppnar galan

Länge talades hon om som en av Sveriges större talanger. Ett påstående hon själv fortsätter att bevisa. Obesegrad med sju vinster, en i UFC och två till framför Dana White. 28-åringen är en av många svenska fighters vars bas finns hos Allstars. Gymmet som givit oss Alexander Gustafsson, Khamzat Chimaev och Ilir Latifi.

Josfine går inatt sin andra match för organisationen. Mot henne ställs Julia Polastri. En erfaren fighter som debuterar för organisationen inatt, detta efter att ha slagits sig in via Dana White Contender Serie. Matchen mellan de två är galans första match. På underkortet gör de två upp om att få klättra upp i rankingen. Det var egentligen meningen att vi skulle få se ”Thunder” mot Polastri redan i februari, men svensken blev då tvungen att dra sig ur på grund av en skada.

Igår genomfördes invägningarna och Knutsson klarade vikten. Motståndaren likaså, vilket betyder att mötet går av stapeln som planerat.

Debuterade på kort notis

Trots det höga anseende som hon samlat på sig utanför UFC visade det sig knepigt för Josefine att faktiskt bli signerad av White och co. Hon gjorde två framträdanden på ovan nämnda Dana White Contender Series. Båda gångerna tog hon hem tydliga segrar men stod efteråt utan kontrakt.

På en video, uppladad på Knutssons instagram, hyllade White henne i kommentarerna.

Dana White responding to Josefine Knutsson on Instagram saying ”you are all class. Can’t wait to see you again”

Then why DIDNT YOU SIGN HER?????? pic.twitter.com/PTPviPlKMf

— Shed Boy (@Callum_JN) August 23, 2023

Men det skulle dröja tills det att en fighter hoppade av sin match som hon fick chansen. På en fight night i fjol fick hon på kort notis hoppa in.

The post UFC Vegas 93: Sveriges Josefine Knutsson klarar vikten appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela