Den tidigare UFC-fightern har blivit åtalad i och med att han kopplats till en stöld i New Jersey där polisen sagt att juveler av värde på över 200 000 dollar blivit stulna.

Karl Roberson gripen för misstänkt inbrott och stöld

Howell Townships polisdepartement meddelade igår arresteringarna av de misstänkta i ett pressmeddelande där den huvudsaklige detektiven Ryan Jackson bekräftade Robersons identitet till MMA Fighting. Roberson har dock blivit släppt mot borgen.

Detektiv Jackson sade följande:

Yes, it would be the same person, Mr. Roberson. I’m familiar with his UFC career. It is definitely the UFC fighter, I’m well aware of that.

I’m aware that he’s been released. He was lodged at our county jail for two to three weeks, I’m not sure the timeframe, since then he has been released.

Enligt det första pressmeddelandet så var Roberson, 32 år, en av de två männen som arresterades efter att en undersökning av ett inbrott i ett hem där de misstänkta ska ha bänt upp en dörr och väl inne tagit sig till sovrummet där de ska ha lokaliserat och stulit exotiska smycken och juveler av ett värde på över 2 miljoner kronor. De misstänkta blev dock fångade på säkerhetskamerorna både inomhus och utomhus.

De misstänkta bar masker under stöden varefter husets ägare ska ha erbjudit en belöning för information som skulle kunna leda till identifieringen, arresteringen och dömandet av förövarna.

Roberson och dennes kompanjon Dathan Thompson, 32 år, identifierades senare som de huvudsakliga misstänkta av Detektiv Jackson och Detektiv Anthony Romano efter att de använt avancerad teknik för att analysera data från mobiler och på så sätt kommit fram till vilka som kan ha begått stölden. I och med att undersökningen fortskred ska de huvudmisstänkta identifierats och husrannsakningsorders ska då ha utfärdats.

Arresterades vid en korsning

Roberson arresterades vid en korsning i Neptune, New Jersey efter att hans fordon blivit identifierat under brottsundersökningen. En undersökning av fordonet fann en modifierad 9 millimeters pistol samt flera paket som misstänktes innehålla crack-kokain. Man ska även hittat föremål kopplade till stölden.

Roberson blev tagen till häktet och åtalades för inbrott, stöld, kriminellt ofog, vapenbrott och innehavet av farliga substanser.

Thompson greps i sitt hem utan någon incident och åtalades för inbrott, stöld och kriminellt ofog.

Inbrott betraktas vara ett brott av andra eller tredje graden i New Jersey och baserat på allvarlighetsgraden kan det leda till en fängelsedom på över 10 år.

Roberson fightades i 5 år i UFC efter att besegrat Ryan Spann i The Contender Series. I oktagonen stod han för ett facit på 4-6 innan han lämnade organisationen i juli förra året efter sin fjärde raka förlust i oktagonen.

The post UFC-veteranen gripen för juvelstöld på över 2 miljoner kronor appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela