Den, numera, pensionerade kampsportaren Lina Länsberg har som första MMA-fajter valts in i Svenska idrottsakademin.

Lina Länsberg kommer utse vinnare i Svenska Idrottsgalan

Sveriges första kvinnliga UFC-fajter lade handskarna på hyllan under den föregående året. Den nu 41-åriga bantamviktaren lämnade världens största MMA-organisation med 4-6 i matchfacit och avslutade karriären med ett totalt professionellt matchfacit på 10-8-0. Under karriärens gång besegrade hon namn som Tonya Evinger och Macy Chiasson, samt välkomnade legendaren Cris Cyborg till UFC. Den fajten förlorade hon dock via ground and pound i matchens andra rond.

Nu har svensken valts ut till årets intagning av ledamöter i Svenska Idrottsakademin. Länsberg väljs in tillsammans med den meriterade fotbollslandslagsspelaren Nilla Fischer, rullstolstennisens Stefan Olsson och Björn Eriksson, tidigare ordförande i RF.

I en kommentar till Kimura berättar Länsberg om sina tankar kring sin nya roll som ledamot.

Jag blir både stolt och glad! Ett av kriterierna för att bli invald i Idrottsakademien innebär, förutom att man är en framstående representant genom idrottsliga prestationer, att man ska ha gjort idrotten stora tjänster och att man ska vara ett personligt föredöme för andra. Att uppfylla det är ju en bekräftelse som värmer ordentligt!

Svenska Idrottsakademin grundades år 1999 och har som huvuduppgift att utse pristagare till Svenska Idrottsgalan. Denna organisation är en ideell sammanslutning bestående av framstående representanter för svensk idrott, vilka delar en gemensam passion för idrotten och aktivt arbetar för dess framsteg. Medlemskretsen omfattar både tidigare och nuvarande aktiva individer inom idrotten, sportjournalister, idrottsledare samt representanter från förbund och föreningar. Svenska Idrottsakademin spelar en central roll i att erkänna och belöna framstående prestationer inom idrottsvärlden genom att utse pristagare vid det årliga evenemanget Svenska Idrottsgalan.

The post UFC-veteranen Lina Länsberg invald i Svenska Idrottsakademin appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela