Nyheter


Uppgifter: Badou Jack kan möta Canelo Alvarez: ”Samtalen går bra”

Publicerat 13 juni, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezFör tillfället är Badou Jack onekligen en av de bästa svenska boxarna i världen och nu kan han få sin utan tvekan största match någonsin – mot den flerfaldige världsmästaren Saul ”Canelo” Alvarez

Enligt Amer Abdullah, en av de ledande i Skill Challenge Entertainment – som representerar Jack, så pågår förhandlingar om en match mot Canelo. 

– Ja vi håller diskussioner med Canelos team, sade Abdullah till Boxing Scene. Jag pratar med de direkt och givetvis representerar vi Badou som en Skill Challenge Promotions atlet. Samtalen går väldigt bra. 

– Jag hoppas att samtalen fortsätter och jag tror att vi har mycket förhandlingar kvar och termer där alla ska bli nöjda. Det finns en eller två punkter som sticker ut som jag hoppas kan jämnas ut. Men Canelo är en väldigt etablerad kille och hans team vet vad de gör. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Kan söka titel i en fjärde division 

Både Jack och Alvarez har haft andra matcher på gång men inget har materialiserats. Canelo har talat om en returmatch mot Dmitry Bivol i september, men de planerna har inte fastslagits. 

Jack kommer senast från en TKO-seger över Ilunga Makabu i februari i år. Den segern vann Jack cruiservikttiteln i WBA – men det kanske inte tar slut där.

Abdullah avslöjade även att Jack kan söka andra alternativ om matchen mot Canelo inte blir av. Han sade att Jack kanske söker en titel i bridervikt istället och kan därmed vinna en fjärde världstitel. 

Medan en fjärde titel hade varit stort så kan ett möte med Canelo vara betydligt större för Jack. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du att Badou Jack och Canelo Alvarez kan mötas härnäst? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Uppgifter: Badou Jack kan möta Canelo Alvarez: ”Samtalen går bra” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela